Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Κρούγκμαν: Οι Έλληνες θα ψηφίσουν «όχι»



Κρούγκμαν: Οι Έλληνες θα ψηφίσουν «όχι»
Ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν εμφανίζεται εξαιρετικά απαισιόδοξος για το μέλλον της Ευρωζώνης , ενώ εκτιμά ότι η απάντηση των Ελλήνων για στο δημοψήφισμα για την νέα δανειακή σύμβαση θα είναι αρνητική.
Για τον Κρούγκμαν το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι το ευρώ σαν ιδέα μπορεί να αποδώσει μόνο όταν η ευρωπαϊκή οικονομία είναι ισχυρή.
«Κομμάτια της Ευρώπης διαλύονται. Ο πυρήνας δεν κρατάει. Ο Παπανδρέου θα κάνει δημοψήφισμα, η ετυμηγορία θα είναι όχι. Τα επιτόκια στα ιταλικά 10ετή κινούνται στο 6,29% αυτήν την ώρα. Σε αυτό το επίπεδο, το κόστος μετακύλισης του υπάρχοντος χρέους θα υποχρεώσει σε χρεοκοπία, ακόμα κι αν η χώρα έχει πρωταρχικό πλεόνασμα.
Και με όλους να προωθούν παράλληλα δημοσιονομική λιτότητα, είναι βέβαιο ότι θα επέλθει ύφεση, πολλαπλασιάζοντας τα προβλήματα» αναφέρει ο γνωστός οικονομολόγος.
Στη συνέχεια, εκτιμά, θα ακολουθήσει και η Γαλλία.
«Ακούγονται όλα κινδυνολογικά και εξωπραγματικά. Όμως, πώς θα μπορούσε να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα; Ο μόνος τρόπος που βλέπω για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο αφορά στην πλήρη αλλαγή των στόχων της ΕΚΤ ταχύτατα» καταλήγει ο Κρούγκμαν.
ΠΗΓΗ: newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου