Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

Διαμαντούρος ή Παπαδήμος;

Τούτες τις κρίσιμες ώρες και από χθες το βράδυ,  παίζεται ένα δύσκολο παιχνίδι πολιτικού πόκερ μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά. Ο προτεινόμενος, αρχικά, πρωθυπουργός της Συγκυβέρνησης, ο Λουκάς Παπαδήμος, φαίνεται ότι βάζει αρκετά προσκόμματα ούτως ώστε να μην αναλάβει το δύσκολο έργο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού. Παρά το γεγονός πως κ. Παπαδήμος ταξίδεψε όλη την προηγούμενη εβδομάδα σε ΗΠΑ και Γερμανία, γνωρίζοντας από νωρίς το σχέδιο για δημοψήφισμα, κλείνοντας από νωρίς τη συγκυβέρνηση και διασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, φαίνεται ότι ο ίδιος είτε θέλει μεγαλύτερο πολιτικό ρόλο για τον εαυτό του - προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα που υπηρετεί- , είτε οι τράπεζες έχουν διασφαλίσει τα συμφέροντά τους και το έργο του κ. Παπαδήμου έχει πλέον επιτευχθεί.

Το άλλο όνομα που "παίζει" τούτη την ώρα είναι αυτό του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή κ. Διαμαντούρου. Ο κ. Διαμαντούρο ήταν ο πρώτος Συνήγορος του Πολίτη στην Ελλάδα, καθηγητής - αγαπημένος του κ. Σημίτη - και κατόπιν τοποθετήθηκε στην ΕΕ. Ο κ. Διαμαντούρος εδώ και αρκετά χρόνια στην ΕΕ, παρά το γεγονός ότι έχει ταχθεί να "υπερασπίζεται" τον Ευρωπαίο πολίτη, σε πολλά θέματα και περιπτώσεις πολιτών έπαιζε το ρόλο του "μακρύ χεριού" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι ο άνθρωπος των Βρυξελλών, ο ταγμένος στην υπηρεσία της προάσπισης πανίσχυρων συμφερόντων, ο άνθρωπος που κάνει τη "βρώμικη" δουλειά για λογαριασμό των ευρωπαϊκών θεσμών. Είναι ο "καθαριστής" , ο "σκουπιδιάρης" της ΕΕ.

Ανάμεσα σε αυτά τα δύο άτομα, εμείς νομίζουμε πως είναι καλύτερα, να αναλάβει απευθείας την Πρωθυπουργία της χώρας το ίδιο το "αφεντικό", για παράδειγμα ο Πρόεδρος της Goldman Sachs για να ξέρουμε και τι μας γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου