Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

Δημοσκόπηση Pulse: 13,5% το ΠΑΣΟΚ – συνεχίζει η κατρακύλα…


Την πόρτα της εξόδου δείχνουν οι Έλληνες ψηφοφόροι στην κυβέρνηση και το Γιώργο Παπανδρέου καθώς -σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο- η ψαλίδα στα 2 μεγάλα κόμματα έχει ανοίξει στο 8%, στη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ μόλις και μετά βίας συγκεντρώνει το 15%!
Οι δημοσκοπήσεις διενεργήθηκαν από την Alco (Πρώτο Θέμα) και Pulse (Τύπο της Κυριακής).
Η πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την Alco, είναι ΝΔ22,5%, ΠΑΣΟΚ 15%, ΚΚΕ 7,8%, ΛΑΟΣ 5,7%, ΣΥΡΙΖΑ 5,3%, ΔΗΑΡ 3,7%, Οικολόγοι Πράσινοι 2,7%, ΔΗΣΥ 2,2% και Άρμα Πολιτών 0,9%, ενώ πολύ μεγάλο είναι ποσοστό των λευκών/άκυρων αλλά και της αποχής (8,3% και 15,7% αντίστοιχα), ενώ ένα 6,4% δηλώνει αναποφάσιστο. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους υπολογισμούς επί των εγκύρων η «ψαλίδα» ανάμεσα στα 2 μεγάλα κόμματα ανοίγει ακόμη περισσότερο με τη ΝΔ να επιτυγχάνει ποσοστό 29,6% και το ΠΑΣΟΚ 19,7%..
Ανάλογα είναι τα αποτελέσματα και στη δημοσκόπηση της Pulse η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 21,5%, το ΠΑΣΟΚ 13,5%, το ΚΚΕ 9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,5%, ο ΛΑΟΣ 5,5%, η ΔΗΑΡ 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι2,5% και το Άρμα Πολιτών 2,5%, η ΔΗΣΥ 1,5%. Τα λευκά/άκυρα και η αποχή αγγίζουν το 20% ενώ αναποφάσιστο δηλώνει το 6,4%.
Μικρή συσπείρωση το ΠΑΣΟΚ – Στο 12% η αποδοχή Παπανδρέου για πρωθυπουργό!
Σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής, η συσπείρωση της ΝΔ βρίσκεται στο 60%, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει συσπείρωση μόλις 32%.
Πτώση στο κενό πραγματοποιεί, εξάλλου, και το προφίλ του πρωθυπουργού καθώς στο ερώτημα της καταλληλότητας για πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου έχασε ακόμη 3 μονάδες και πλέον έχει φθάσει στο 12%…
«Ναι» στο ευρώ λένε 4 στους 5 Έλληνες – Λάθος το δημοψήφισμα λέει το 79%
Μπορεί ο πρωθυπουργός μιλώντας για το δημοψήφισμα να έκανε λόγο για κορυφαία δημοκρατική πράξη που «πάει» απευθείας στο λαό, αλλά -όπως δείχνει η έρευνα της Alco- ο ίδιος ο ελληνικός λαός κρίνει ως λανθασμένη την επιλογή αυτή!
Στο ερώτημα «σωστό ή λάθος η απόφαση Παπανδρέου για δημοψήφισμα», 4 στους 5 Έλληνες (79%) απαντήσαν «λάθος», ενώ αντίθετη άποψη είχε μόλις 1 στους 10 (12%). Δεν τοποθετήθηκε επί του θέματος το 0,9% των ερωτηθέντων.
Στο άλλο κρίσιμο ερώτημα (που ενδεχομένως να είχε σχέση και με το δημοψήφισμα (σύμφωνα με τα όσα είχαν πει από τις Κάννες Σαρκοζί και Μέρκελ) «ευρώ ή δραχμή», ηχηρή είναι η απάντηση των Ελλήνων με το 78% να απαντά πως θέλει παραμονή στο κοινό νόμισμα και μόλις ένα 11% να νοσταλγεί τη δραχμή. Αναποφάσιστο δήλωσε, εξάλλου, το 11% των ερωτηθέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου