Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Οι Γερμανοί ζητούν να πληρωθούν σε… δραχμές!



Διαστάσεις που ξεφεύγουν πλέον από τα όρια της απλής ή σύνθετης διαχείρισης ισορροπιών μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, προσλαμβάνει η κρίση αξιοπιστίας που ενέσκηψε στην Ελλάδα, λόγω της πρωτοβουλίας του Γιώργου Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, στον κεντρικό πυρήνα του οποίου θα υπήρχε η αμφισβήτηση της συνέχισης του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας.

Σήμερα αποκαλύφτηκε ότι ο....
γερμανικός τουριστικός όμιλος TUI, έχει ζητήσει από τους Έλληνες ξενοδόχους με τους οποίους συνεργάζεται να πληρωθεί σε ελληνικό νόμισμα, και όχι σε ευρώ, εφόσον η χώρα μας επιλέξει ή υποχρεωθεί το επόμενο διάστημα να αποχωρήσει από την ευρωζώνη.

Τη σχετική αποκάλυψη κάνει η γερμανική εφημερίδα «Bild», επικαλούμενη μάλιστα δηλώσεις εκπροσώπου του Ομίλου TUI, ο οποίος επισημαίνει ότι θα πρέπει οι Γερμανοί να προστατευτούν από τους κινδύνους μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Η απαράδεκτη στάση των Γερμανών προκάλεσε την άμεση αντίδραση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννη Ρέτσου, ο οποίος ζήτησε από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, αλλά και συνολικά από την ελληνική Κυβέρνηση, να παρέμβουν δυναμικά για το θέμα που προέκυψε.

http://www.statesmen.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου