Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

«Εκλογές και μόνο εκλογές»


Ο Α.Τσίπρας χαρακτηρίζει τις υπόλοιπες διεργασίες «παιχνίδια εκτροπής»

Για «οπερέτα», έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή. Απευθυνόμενος στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του. Ο Α.Τσίπρας χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «κόμμα, στο οποίο κανείς δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο παρά μόνον για το πώς θα κρατηθεί, ή θα ανελιχθεί, στην εξουσία».

Εξίσου επικριτικός ήταν και για τον κ. Σαμαρά. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ, που μέχρι προχθές φώναζε για τη δανειακή σύμβαση και τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής για τη χώρα μας, αποφάσισε ότι όλα αυτά τελικώς τα αποδέχεται. Αρκεί να τα ψηφίσει μία αναλώσιμη κυβέρνηση και να φύγει από την εξουσία ο κύριος Παπανδρέου, ανοίγοντάς του τον δρόμο για την πρωθυπουργία». 

Το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα για τον πρωθυπουργό, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, είναι πώς θα αποφύγει τη λαϊκή ετυμηγορία. «Ο μόνος τρόπος για να ανακοπεί η καταστροφική πορεία της χώρας είναι μία τεράστιας κλίμακας επίθεση, ένα πανευρωπαϊκό μαζικό κίνημα αντίστασης. Η πίεση, που ασκήθηκε στην Ελλάδα με το ενδεχόμενο της αποπομπής από το ευρώ, ήταν μία πίεση μαφιόζικου τύπου», είπε ο κ. Τσίπρας και επανέλαβε ότι «αποχώρηση μίας χώρας από το ευρώ δεν προβλέπεται θεσμικά, και επομένως, πρόκειται απλά για έναν τρομοκρατικό εκβιασμό».

Ο Α. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του για παραίτηση της κυβέρνησης και διάλυση της βουλής, ώστε να γίνουν άμεσα εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι «όλα τα άλλα είναι παιχνίδια εκτροπής». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ανέφερε εκ νέου τη θέση του για την ανάγκη ανάπτυξης ενός ενωτικού κινήματος με πολιτικά χαρακτηριστικά και στη βάση αυτή σημείωσε: «Προτάσσουμε τη γραμμή της ευρύτερης δυνατής ενότητας ανάμεσα σε πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, που αμφισβητούν από προοδευτική σκοπιά το μνημόνιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου