Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Και τώρα τι θα κάνουν όλοι εκείνοι που του ζητούσαν να φύγει;


Υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όλες τις προηγούμενες ημέρες έβγαιναν με φανατισμό στα παράθυρα, στο περιστύλιο της Βουλής ακόμα και μέσα στο κοινοβούλιο και έλεγαν ότι ο Παπανδρέου πρέπει να παραιτηθεί.





Τελεσίγραφα, απειλές για παραιτήσεις, επιστολές, ακόμα και διακομματικές κινήσεις έδειχναν ότι ο Γ. Παπανδρέου όχι μόνο δεν θα έφτανε να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης αλλά δεν θα “έβγαζε” ούτε λίγες ώρες στην πρωθυπουργία.

Και το Σάββατο το πρωί μας βρίσκει με τον Γ. Παπανδρέου παντοδύναμο πρωθυπουργό με μια πλειοψηφία 153 ψήφων και ρυθμιστή του παιχνιδιού.Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν παγίδευσε κανέναν. Ουδείς, ούτε καν η ΝΔ δεν είναι άμοιρος ευθυνών.Και το βράδυ της Παρασκευής στην ιστορική όπως ονομάστηκε ομιλία του στην Βουλή ήταν ξεκάθαρος: Θα πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα αρχίσω διαδικασίες για την δημιουργία σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας. Και είπε επίσης ξεκάθαρα ότι δεν αποκλείεται να είναι ο ίδιος επικεφαλής στο νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί αν δημιουργηθεί.Όμως είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση συνεργασίας όχι μόνο δεν θα δημιουργηθεί, αλλά και ότι ο κ. Παπανδρέου θα παραμείνει πρωθυπουργός τουλάχιστον έως την Άνοιξη.Οι υπουργοί του αλλά και οι βουλευτές του που του φώναζαν “παραιτήσου” τι θα κάνουν τώρα; Θα παραιτηθούν εκείνοι για να φύγει ο Παπανδρέου από το κάδρο; Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη να συνδέσει το όνομά του με μια τέτοια κίνηση; Ξεχνάει κανείς όσα είπε η Βάσω Παπανδρέου το βράδυ της Πέμπτης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ; Ξεχνάει κανείς το μεσημέρι της Παρασκευής την επιστολή Λοβέρδου ο οποίος δήλωνε ότι αν σήμερα το πρωί δεν προχωρήσει ο κ. Παπανδρέου σε κυβέρνηση συνεργασίας το πρωί του Σαββάτου θα παραιτηθεί; Ξεχνάει κανείς την δήλωση του βουλευτή Δημήτρη Λιντζέρη ότι ο κ. Παπανδρέου είναι παρελθόν; Εύλογα λοιπόν κανείς αναρωτιέται: πως δίνεις ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα παρελθόν γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση συνεργασίας που ζητάς δεν είναι τίποτε άλλο από ανέφικτη; Πως είναι δυνατόν να αποθεώνεις εκείνον για τον οποίο λίγες ώρες πριν μιλούσε με τα σκληρότερα λόγια και τον θεωρούσες ακόμα και επικίνδυνο για τον τόπο; Οι πολιτικοί άνδρες και γυναίκες αυτής της χώρας αποδείχθηκαν τελικά για ακόμα μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου