Στο δρόμο που ο ίδιος έχει χαράξει με τις δηλώσεις του πριν από Πάσχα, συνεχίζει ακάθεκτα ο επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις, κ. Όλι Ρεν, προτρέποντας και νουθετώντας μας πως θα πρέπει οπωσδήποτε να ψηφισθεί και να εγκριθεί απ΄ το η βουλή του μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προκειμένου να εκταμιευθεί η πέμπτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα
, σώζοντας την.....
, σώζοντας την.....
προσωρινά από την χρεοκοπία, αλλά ουσιαστικά περισώζοντας τις ευρωπαϊκές οικονομίες από το φαινόμενο του ντόμινο, που ολοένα και περισσότεροι οικονομολόγοι και πολιτικοί θεωρούν αναπόφευκτο στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να σταθεί συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις εντός του Ιουλίου. Ωστόσο για άλλη μία φορά φαίνεται στην πράξη η διγλωσσία έως αδυναμία συνεννόησης μεταξύ των ιθυνόντων της ευρωπαϊκής Ένωσης των διαφόρων θεσμικών οργάνων, αφού ο μεν πρόεδρος της ευρωζώνης, κ. Γιούνγκερ λέει πως το δάνειο θα δοθεί, και από την άλληλα ο κ. Ρεν «απειλεί» πως δεν θα εκταμιευθεί αν οι βουλευτές δεν εγκρίνουν το μεσοπρόθεσμο. Ο ίδιος εμφανίστηκε «βέβαιος ότι οι βουλευτές θα ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα διότι η άλλη λύση θα είναι πολύ χειρότερη για την Ελλάδα». «Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να ψηφίσει υπέρ του πακέτου για να αποφύγει τη χρεοκοπία» υπογράμμισε ο κοινοτικός επίτροπος.
Ο Φιλανδός αξιωματούχος της Κομισιόν δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι «όπως αναμενόταν λάβαμε ομόφωνα την απόφαση για εκταμίευση της επόμενης δόσης στις αρχές Ιουλίου» όμως πρόσθεσε ότι «κλειδί» στην είσπραξη των χρημάτων είναι η υπερψήφιση των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων που περιλαμβάνονται στα σχέδια της κυβέρνησης. «Από τη στιγμή που θα διασφαλιστεί αυτό, θα δοθεί άμεσα η δόση του δανείου για να αποφευχθεί η χρεοκοπία», τόνισε ο Ρεν.
Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας την Δευτέρα στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, είπε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση την Τρίτη μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης των 12 δισ. ευρώ.
«Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα πρέπει να είναι εθελοντική, γιατί αν δεν είναι εθελοντική, τότε, σύμφωνα με όλους τους κανόνες που ισχύουν για τα συμβόλαια αθέτησης πληρωμών, θα ισοδυναμεί με πιστωτικό επεισόδιο και θα οδηγήσει αμέσως σε υποβάθμιση της Ελλάδας», δήλωσε.
http://dailynews24.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου