Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Έρευνα για το Επίμαχο "CDS" προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και το Ευρωκοινοβούλιο

Αίτημα εστάλη προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, καθώς και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες του βουλευτή Πάνου Καμμένου για το ελληνικό ασφάλιστρο κινδύνου (CDS) που πώλησε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε Αμερικανική Εταιρεία.

Σχετικές καταγγελίες με αυτές του Έλληνα βουλευτή διατυπώθηκαν και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού από τον Οικονομολόγο-δημοσιογράφο MAX KEISER σε τηλεοπτική εκπομπή, με βαρύτατες κατηγορίες κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Το αίτημα εστάλη στις 6 Ιουλίου από την Ελλάδα προς, την πλέον αρμόδια αμερικανική αρχή να διερευνήσει τις καταγγελίες, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ προκειμένου να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά. Σκοπός του αιτήματος αυτού, δεν είναι κυρίως η απόδειξη των καταγγελιών, όσο η προστασία του Θεσμού της Πρωθυπουργίας της Χώρας σε δύσκολες στιγμές για την πατρίδα.

Σύντομα αναμένονται εξελίξεις στο θέμα αυτό και θα σας κρατούμε ενήμερους. Ολόκληρο το αίτημα έχει ώς εξής:

"ΠΡΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ
ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ
ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

.........., 6/6/2011

ΘΕΜΑ: «Η Διερεύνηση καταγγελιών σχετικά με Ασφάλιστρο Κινδύνου (CDS)» .

Αίτημα: Σχετικά η διενέργεια έρευνας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για συγκεκριμένο Ασφάλιστρο Κινδύνου – CDS το οποίο κατέχει η Αμερικανική Εταιρία “Informed Judgement Partners” .

Αξιότιμοι Κύριοι,

ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Ο Έλληνας Βουλευτής κ. Παναγιώτης Καμμένος (ΝΔ) στα μέσα Μαΐου 2011 προχώρησε δημοσίως σε επώνυμες καταγγελίες για ένα Ασφάλιστρο Κινδύνου, Αγγλιστί “CDS”, το οποίο μέχρι το μήνα Δεκέμβριο 2009 κατείχε η Ελληνική Τράπεζα «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου. Το συγκεκριμένο ασφάλιστρο κινδύνου (cds) τη δεδομένη χρονική περίοδο (Δεκέμβριος 2009) είχε τρέχουσα αξία 1,2 δις δολάρια ΗΠΑ. Ο Έλληνας Βουλευτής κατηγορεί την Ελληνική Τράπεζα (ΤΤ) ότι πούλησε το συγκεκριμένο ασφάλιστρο κινδύνου στην Αμερικανική Εταιρία Informed Judgement Partnersέναντι ποσού 1,2 δις δολάρια ΗΠΑ, στη χειρότερη χρονική στιγμή για τη Χώρα (Ελλάδα) και υπό το φως της Αλήθειας ότι η Ελληνική Κυβέρνηση και οι Εθνικές Τράπεζες γνώριζαν ήδη από τον Ιούνιο του έτους 2009 την πραγματική οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Σημειωτέον, το ΔΝΤ (IMF) είχε συνεδριάσει τον Ιούνιο του έτους 2009 με θέμα του την παροχή «οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα», πράγμα που γνώριζαν από τότε όλοι οι πολιτικοί της Χώρας.
Ο Έλληνας Βουλευτής κατηγόρησε, επίσης, τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου ως «Broker» των Διεθνών κερδοσκόπων καταγγέλλοντας ότι η Αμερικανική Εταιρία  Informed Judgement Partnersέχει άμεση ή έμμεση σχέση με τον ίδιο και μέλη της οικογενείας του. Στην Αμερικανική Εταιρία Informed Judgement Partnersφέρονται να συμμετέχουν, βάσει της επίσημης ιστοσελίδας της στο Διαδίκτυο, ο κ. Θεόδωρος Μάργελος και η κ. Μιράντα Ξαφά, μεταξύ άλλων. Ο πρώτος φέρεται να ήταν αναμεμειγμένος στο σκάνδαλο «Ελληνοποίησης»  Γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού στις αρχές της δεκαετίας του 1990 επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ενώ, η δεύτερη ήταν πρώην υπάλληλος του ΔΝΤ στην έδρα του.

Βάσει των ανωτέρω καταγγελιών του Έλληνα Βουλευτή προκύπτουν σωρεία ερωτημάτων για την οικονομική συμπεριφορά (αγορά-πώληση) του συγκεκριμένου ασφαλίστρου κινδύνου από τον Δεκέμβριο του έτους 2009, υπό τις πραγματικές οικονομικές συνθήκες που διέπουν τη χώρα και είναι γνωστές από τον Ιούνιο του έτους 2009 και υπό το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ασφάλιστρο κινδύνου σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τρέχουσα αξία 27 δις δολάρια ΗΠΑ.


ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
1). Γιατί η Ελληνική Τράπεζα «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, υπό το φώς των δυσμενών οικονομικών δυσκολιών της Χώρας, δεν «διακράτησε» το συγκεκριμένο ασφάλιστρο κινδύνου (CDS) για να διασφαλίσει, έστω μερικώς, τη Χώρα από πιθανό κίνδυνο Χρεοκοπίας, Αναδιάρθρωσης ή και «Κουρέματος» του Χρέους αλλά, αντιθέτως το πωλεί έναντι 1,2 δις δολάρια ΗΠΑ στην Αμερικανική Εταιρία  Informed Judgement Partners ;

2). Η Αμερικανική Εταιρία Informed Judgement Partners, στην οποία μετέχουν, μεταξύ των άλλων, ο κ. Θεόδωρος Μάργελος και η κ. Μιράντα Ξαφά, είχε κάποιου είδους «Εσωτερική πληροφόρηση» για την οικονομική κατάσταση της χώρας από μέλη της Ελληνικής Κυβερνήσεως ή τον Πρωθυπουργό της χώρας ή οποιοδήποτε μέλος της οικογενείας του;

3). Ποια είναι η σχέση των Ελληνικής καταγωγής αλλά και όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Αμερικανικής αυτής Εταιρίας, καθώς και των Διευθυντικών της στελεχών με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Α. Παπανδρέου και μέλη της οικογενείας του;

4). Ποια είναι η ιστορική υπόσταση της Αμερικανικής Εταιρίας  Informed Judgement Partners; Πότε ιδρύθηκε, τι σκοπούς υπηρετεί, βάσει καταστατικού και, ποια είναι η μετοχική της σύνθεση έως φυσικού προσώπου;


ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ
Επειδή, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ είναι η μόνη αρμόδια Αρχή να διεξάγει τη σχετική έρευνα που απαιτείται, βάσει των ερωτημάτων που προκύπτουν από το ιστορικό, λόγω της έδρας της Αμερικανικής Εταιρίας Informed Judgement Partners.

Επειδή, η Ελληνική Δικαιοσύνη, μέχρι και σήμερα που συντάσσεται η παρούσα, δεν έχει παρέμβει προς διερεύνηση των καταγγελλομένων του Έλληνα Βουλευτή, ζητώντας ενδεχομένως τη δικαστική συνδρομή τη Αμερικανικής Δικαιοσύνης.

Επειδή, στη Χωρά (Ελλάδα) καμία Αρχή και Εξουσία – Νομοθετική, Δικαστική και Εκτελεστική – δεν έχει εκ των πραγμάτων και της Ιστορικής Αλήθειας, μέχρι σήμερα, ερευνήσει σοβαρά και αποτελεσματικά, όπως σε ένα ευνομούμενο Κράτος Ισονομίας, Ισοπολιτείας και Δικαίου, περιπτώσεις σκανδάλων Ελλήνων πολιτικών και δεν έχει καταδικαστεί κανείς (βλέπετε Εκθέσεις Διεθνών Οργανισμών για τη Διαφθορά στην Ελλάδα και διαπιστώσεις Γερμανών Εισαγγελέων από τις επαφές τους με την Ελληνική Δικαιοσύνη για την υπόθεση «Siemens»).

Επειδή, τα ερωτήματα που προκύπτουν παρακάτω μπορούν να απαντηθούν μόνον κατόπιν σχετικής έρευνας από την Αρχή Σας, λόγω αρμοδιότητας.

Επειδή, οι καταγγελίες του Έλληνα Βουλευτή, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η Χώρα (Ελλάδα), δε μπορούν να δηλητηριάζουν έτι περαιτέρω το πολιτικό και οικονομικό κλίμα της Ελλάδας.

Επειδή, οι καταγγελίες αυτές κρίνονται ως ιδιαιτέρως σοβαρές και επικίνδυνες τόσο για την πορεία του Μνημονίου και την εμπλοκή της Τριμερούς Τρόικα (ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ) με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, όσο και κατά του Θεσμού της Πρωθυπουργίας της Χώρας. 

ΖΗΤΟΥΜΕ
Τη διεξαγωγή σχετικής έρευνας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής προκειμένου να απαντηθούν τα σχετικά ερωτήματα.

Α). Να ερευνηθεί από την Επιτροπή Σας αν το Διοικητικό Συμβούλιο, τα Διευθυντικά Στελέχη ή οποιοσδήποτε άλλος που έχει σχέση με την εταιρία Informed Judgement Partners είχε «Εσωτερική Πληροφόρηση» από οποιοδήποτε μέλος της Ελληνικής Κυβέρνησης ή μέλη των οικογενειών τους για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας την περίοδο λίγο πριν τον Δεκέμβριο του έτους 2009 και εξ’ αυτού του λόγου προχώρησαν στην αγορά του συγκεκριμένου ασφαλίστρου κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο της Ελλάδας.

Β). Να ερευνηθεί από την Επιτροπή Σας η Μετοχική Σύνθεση της Εταιρία Informed Judgement Partners έως φυσικού προσώπου.

Γ). Να ερευνηθεί από την Επιτροπή Σας η οικονομική συμπεριφορά του ασφαλίστρου κινδύνου (αγοροπωλησίες, αξία ανά χρονική περίοδο και διακράτηση) από το μήνα Ιούνιο 2009 μέχρι και σήμερα 6/6/2011.

Δ). Να ερευνηθούν από την Επιτροπή Σας η οποιαδήποτε σχέση της Εταιρίας  Informed Judgement Partners και των μελών της (φιλικές, συγγενικές, οικονομικές, άλλες) με μέλη της Ελληνικής Κυβερνήσεως και του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Α. Παπανδρέου και μελών της οικογενείας του.

Ε). Να ερευνηθεί από την Επιτροπή Σας, δεδομένου της πραγματικής οικονομικής καταστάσεως της Χώρας και υπό την αληθή προϋπόθεση ότι αυτή, η οικονομική κατάσταση, ήταν γνωστή σε όλους τους εμπλεκόμενους ήδη από τον Ιούνιου του 2009, πόσο ζημιώθηκε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το Ελληνικό Δημόσιο από την πώληση και μη παρακράτηση – διακράτηση του συγκεκριμένου ασφαλίστρου κινδύνου στην Αμερικανική Εταιρία Informed Judgement Partners. Ήτοι, πόσο είναι σήμερα 6/6/2011 η πραγματική τρέχουσα αξία του συγκεκριμένου ασφαλίστρου κινδύνου – CDS.

Γνωρίζοντας ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ είναι μια Ανεξάρτητη Αρχή που διερευνά περιπτώσεις όπως η ως άνω αναφερόμενη, όταν το ιστορικό και τα δεδομένα εμπλέκονται στην αρμοδιότητά Σας.

Σας γνωρίζουμε, μάλιστα, λόγω της εμπλοκής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω του Μηχανισμού Στήριξης και του Μνημονίου, ότι σύντομα θα ενημερωθεί επισήμως και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως άμεσα ενδιαφερόμενο μέλος, με σχετική Αναφορά στον Πρόεδρό του, για να πράξει τις κατάλληλες και προβλεπόμενες, από μέρους του, ενέργειες σχετικά.

Σας εκφράζουμε την εκτίμησή μας για το έργο που επιτελείτε και αναμένουμε σύντομα ενημέρωση και ενέργειές Σας."
Με Εκτίμηση

Ενεργοί Πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου