Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ανασχηματίζει τους τομεάρχες ο Αντώνης Σαμαράς

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε μια προσπάθεια να αναδιατάξει τις δυνάμεις του κόμματος σκέφτεται να προχωρήσει άμεσα σε …ανασχηματισμό των γαλάζιων τομεαρχών. Όπως μας έλεγε συνεργάτης του Α. Σαμαρά, αρκετοί από τους τομεάρχες δεν τα κατάφεραν στο έργο που τους ανατέθηκε… κι ως εκ τούτο και με δεδομένο πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνουν εκλογές, αρκετοί θα…
απαλλαγούν από τα καθήκοντά τους.

Ποιοι παραμένουν....................................................

 

Οι τομεάρχες Οικονομίας, Μηταράκης, Σταικούρας και Βρούτσης θεωρείται πως έχουν περάσει τη βάση και παρά τις κάποιες… αστοχίες του Σταικούρα παραμένουν στα πόστα τους.
Στον τομέα εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης οι Νικολόπουλος, Καράογλου, Καρυπίδης και Πουπάκης με καλή γνώση του αντικειμένου και καθημερινό έλεγχο της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας όχι απλά έχουν περάσει τη βάση, αλλά σε κυβέρνηση ΝΔ θεωρείται πως θα αναλάβουν όλοι τους κυβερνητικό πόστο.

Στον τομέα δικαιοσύνης ο Κώστας Τζαβάρας έχει εκπλήξει θετικά την ηγεσία της ΝΔ με τις στοχευμένες παρεμβάσεις του και την μεθοδικότητά του. Ο αναπληρωτής του Κώστας Καραγκούνης, (σ.σ:. είχε ακουστεί πως …συζητούσε με την Ντόρα Μπακογιάνη για να πάει στο κόμμα της), μέχρι στιγμής παραμένει…αθόρυβος και …άφαντος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως τομεάρχης Περιβάλλοντος πάει αρκετά καλά και με τον νέο υπουργό τον Παπακωνσταντίνου αν συνεχίσει έτσι θα πάει ακόμη καλύτερα. Συμπαθητική είναι η παρουσία της αναπληρώτριας Διονυσίας Αυγερινοπούλου., ενώ οι άλλοι δύο αναπληρωτές Καντερές και Ευταξά είναι πολύ…διακριτικοί στις παρεμβάσεις τους.

Καλή δουλειά κάνουν οι τομεάρχες αγροτικής ανάπτυξης Κασαπίδης και Κόλιας.

Στον τομέα Ενέργειας δίνουν τη μάχη τους οι Καλαφάτης, Λεονταρίδης και Παπαγεωργίου, έστω κι αν δεν έχουν να επιδείξουν θεαματικά αποτελέσματα.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, έχει θετικό πρόσημο και όπως λένε στη Συγγρού όταν θέλει, γίνεται ο «εφιάλτης» της Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας.

Επίσης και η Όλγα Κεφαλογιάννη στον τομέα του Τουρισμού δείχνει μεγάλη κινητικότητα με συχνές ερωτήσεις στη βουλή και με πολλή δουλειά καθημερινά, φαίνεται πως έχει κερδίσει το στοίχημα.

Τέλος στο κομμάτι της ενημέρωσης ο Μιχελάκης τα πάει αρκετά καλά, το ίδιο και η Βασιλική Τζότζολα. Η αρνητική έκπληξη είναι ο Σίμος Κεδίκογλου με χαμηλές μέχρι στιγμής επιδόσεις, ενώ η εκκωφαντική σιωπή και ανυπαρξία του Γεροντόπουλου δεν ξαφνιάζει ούτε έναν μέσα στη ΝΔ.

Οι «μετεξεταστέοι

Στον τομέα εξωτερικής πολιτικής οι Παναγιωτόπουλος- Γκιουλέκας και Ευσταθόπουλος περνούν σχεδόν απαρατήρητοι. Μπορεί να φταίει που την ευθύνη του τομέα συνολικά έχει ο Αβραμόπουλος, αλλά οι τομεάρχες μάλλον πάνε για…ανασχηματισμό.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους Νάκο- Τσιάρα – Βλαχογιάννη στο κομμάτι της δημόσιας Τάξης. Να πούμε ότι τρίβει τα χέρια του ο Παπουτσής μπορεί να είναι υπερβολικό, αλλά σίγουρα ιδιαίτερη πίεση δεν νιώθει από τις παρεμβάσεις των γαλάζιων τομεαρχών…

Στον τομέα δημόσιας διοίκησης η εικόνα που βγάζουν προς τα έξω οι Ζώης και Αποστολάκος είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Και να πει κανείς πως τα πήγε τόσο καλά ο Ραγκούσης…

Η τοποθέτηση του Τζίμα και των Δερμεντζόπουλου- Γκίκα στον τομέα άμυνας αποδείχτηκε πως έγινε για καθαρά λόγους κομματικής ισορροπίας.

Χαμηλές πτήσεις και για τον Ιωαννίδη στον αθλητισμό και για τους Γιακουμάτο- Γιαννόπουλο στην υγεία.

Στους υπό…αναδόμηση φέρονται τέλος και οι Δαβάκης (Πολιτισμός), Χατζηδάκης (Ανάπτυξης), Βλάχος και Βαρβιτσιώτης (Εμπορίου), Καλογιάννης (Δημοσίων Έργων), Παπαδόπουλος και Αναστασιάδης (Μεταφορών), Μοσουρούλης – Αδριανός (περιφερειακής πολιτικής) και Πλακιωτάκης- Βογιατζής (Ναυτιλίας).

http://www.kentrinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου