Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Τέλος στη μονιμότητα του Δημοσίου με τη μέθοδο της διαβούλευσης

- Σοκ για τους δημοσίους υπαλλήλους από το στόμα του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου
- ''Το θέμα της μονιμότητας στο Δημόσιο θα αποτελέσει αντικείμενο ευρύτατης διαβούλευσης''
- Τι θα γίνουν οι υπάλληλοι οργανισμών που καταργούνται
- Το μέλλον των δημοσίων υπαλλήλων που θα αξιολογηθούν αρνητικά από το ΑΣΕΠ


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος είπε πως :
'' Ευρύτατο διάλογο θα διεξάγει η κυβέρνηση με τους πολίτες, τα κόμματα και όλους τους φορείς για τα ερωτήματα που θα τεθούν στο δημοψήφισμα''.
 
Σε αυτό το σημείο τόνισε ότι το θέμα της μονιμότητας στο Δημόσιο θα αποτελέσει αντικείμενο ευρύτατης διαβούλευσης, στο πλαίσιο της γενικότερης Συνταγματικής αναθεώρησης :''Θα υπάρχουν ερωτήματα που θα διαμορφωθούν μέσα από μία ανοιχτή διαδικασία, από τη θέσπιση μιας επιτροπής προσωπικοτήτων με 20-25 άτομα, η οποία στη διάρκεια του καλοκαιριού, μέσω ανοιχτής διαβούλευσης, θα συγκεντρώσει όλες τις προτάσεις για τη συνταγματική μεταρρύθμιση όσον αφορά στο πολιτικό σύστημα''.
 
Στο ΒΗΜΑ 99,5 ο κύριος Μόσιαλος δεν διευκρίνισε εαν θα απολύονται οι υπάλληλοι των οργανισμών που καταργούνται, λέγοντας πως εξακολουθεί να υφίσταται θέμα αξιολόγησής τους.
 
Όταν σχολίασε την δήλωση του Θ.Πάγκαλου ο κ. Μόσιαλος απάντησε: ''Τα θέματα της αναδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα έχουν τεθεί από διάφορες πλευρές, όχι μόνο από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Θα τεθούν στα πλαίσια της συζήτησης, που θα είναι ευρεία, με ανοικτό διάλογο, συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και των κομμάτων, και ποτέ με προκαταλήψεις και αποφάσεις εκ των υστέρων. Δεν τίθεται αυτή τη στιγμή θέμα απολύσεων. Θα διαμορφωθεί πρώτα το πλαίσιο της αξιολόγησης και μετά θα συζητήσουμε''.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν διευκρίνησε επίσης το αν θα απολύονται από το Δημόσιο όσοι αξιολογηθούν αρνητικά από το ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου