Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Φθιώτιδα: ''Προσευχόμαστε να μην ξεχειλίσει το ποτήρι''!

Αυτή είναι η δήλωση του δημάρχου Στυλίδας για την αυξανόμενη εγκληματικότητα στην ανατολική Φθιώτιδα...

Πληροφορίες του lamiareport.gr, αναφέρουν ότι ο Απόστολος Γκλέτσος, ήδη έχει κάνει κάποιες κινήσεις και το επόμενο χρονικό διάστημα θα πάρει πρωτοβουλίες για το πολύ σοβαρό θέμα της ασφάλειας στην ανατολική Φθιώτιδα.

Εξάλλου όπως είπε και ο ίδιος τα μηνύματα που παίρνει από τους δημότες είναι καθημερινά και εκφράζουν την αγωνία και το φόβο κυρίως των ηλικιωμένων στα πιο απομακρυσμένα χωριά.

Τα τελευταία κρούσματα ήταν η αφορμή για την ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Η εγκληματικότητα στην ανατολική Φθιώτιδα παρουσιάζει συνεχώς αυξητικές τάσεις και μάλιστα σε ιδιαίτερα ανησυχητικό επίπεδο. Οι κάτοικοι τόσο της Στυλίδας, όσο και της Δημοτικής Ενότητας Εχιναίων και Πελασγίας αισθάνονται ότι βρίσκονται αφημένοι στο έλεος των διαρρηκτών.

Είναι βέβαιο πως οι μόλις 23 αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας δεν επαρκούν για να αστυνομεύσουν ολόκληρη την ανατολική Φθιώτιδα. Ειδικότερα, ένα μόλις περιπολικό με έναν αστυνομικό καλείται να αστυνομεύσει ολόκληρη τη γεωγραφική περιοχή από το Αυλάκι Στυλίδας έως και τη Γλύφα, κάτι που φυσικά είναι ανέφικτο.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκλεισε τους Αστυνομικούς Σταθμούς στις έδρες των πρώην Δήμων Εχιναίων και Πελασγίας στις Ράχες και την Πελασγία αντίστοιχα, χωρίς όμως ταυτόχρονα να ενισχύσει το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου