Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Ομάδα «καμικάζι» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ πρόλαβε ο Γ. Παπανδρέου

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Οι πληροφορίες που έφτασαν χθες το βράδυ στο Καστρί από στελέχη του ΠΑΣΟΚ μιλούσαν για οργανωμένη κίνηση 15 περίπου βουλευτών, οι οποίοι τις επόμενες ημέρες θα ζητούσαν αλλαγή των όρων του Μνημονίου 2, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα ψήφιζαν το σχετικό άρθρο όταν θα ερχόταν στη Βουλή.

Η ομάδα αυτή των βουλευτών είχε συνεδριάσει τις τελευταίες ημέρες (δεν συμμετείχε σε αυτήν ο Γιώργος Λιάνης) και μερικοί από τους βουλευτές ήταν υπό στενή επιτήρηση έμπιστων συνεργατών εντός και εκτός Βουλής…

Ο Παπανδρέου σχεδίασε χθες βράδυ, με τα στελέχη που κάλεσε στο σπίτι του την επόμενη κίνησή του και σε μία προσπάθεια να προλάβει οποιαδήποτε εκδήλωση μιας τέτοιας κίνησης από την ομάδα των βουλευτών πήγε και είπε σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι προχωράει σε μεγάλο ανασχηματισμό της κυβέρνησης εντός 48ωρου και σε συναινετικές κινήσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Να σημειωθεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν εμφανίστηκε να αιφνιδιάζετε από τη δήλωση Βρεττού για παραίτηση της κυβέρνησης.

Για την ώρα δεν αντιμετωπίζεται η λήψη σκληρών μέτρων (διαγραφές κ.λ.π.) είτε του κ. Βρεττού, είτε άλλων βουλευτών που θα τοποθετηθούν απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές.

Πάντως στο διάγγελμά του ο Παπανδρέου θα ζητήσει και πάλι συναίνεση και θα υποσχεθεί ένα νέο πρόσωπο στην κυβέρνηση.
http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου