Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Δεκάδες νοσοκομεία θα ενοποιηθούν - Λάβρος κατά των γιατρών ο Λοβέρδος

Ιδιαίτερα αυστηρός ήταν ο κ.Λοβέρδος προς τους διοικητές από τους οποίους ζήτησε να τηρούν τους προυπολογισμούς των νοσοκομείων τους και να ελέγχουν τα στοιχεία των απολογισμών.

Τις προθέσεις του για την διοικητική ενοποίηση δεκάδων νοσοκομείων ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κ.Α.Λοβέρδος.Στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τους διοικητές από όλη την Ελλάδα τόνισε οτι τα 131 νοσοκομεία της χώρας θα πάψουν να λειτουργούν με ισάριθμες διοικήσεις .

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε οτι ολά τα νοσηλευτικά ιδρύματα θα διοικούνται στο εξής μόνο από 83 διοικήσεις, αλλά και ότι από τις 1900 κλινικές θα συγχωνευθούν οι 300.Χαρακτηριστικά ανέφερε οτι πριν απο 15 χρόνια στα νοσοκομεία υπήρχαν μόνο 950 κλινικές και μέσα σ αυτά τα χρόνια υπερδιπλασιάστηκαν.......................

"Χαλάμε τα "μαγαζια" που είχαν δημιουργηθεί .... δεν πειράζει! Κάνουμε αυτό για να μην αναγκαστούμε να κλείσουμε κάποια νοσοκομεία" είπε χαρακτηριστικά στους διοικητές ο Α.Λοβέρδος, αφήνοντας αιχμές κατά ορισμένων γιατρών που επι χρόνια χρησιμοποιούσαν τις κλινικές για να δέχονται δικούς τους ασθενείς.

Ιδιαίτερα αυστηρός ήταν ο κ.Λοβέρδος προς τους διοικητές από τους οποίους ζήτησε να τηρούν τους προυπολογισμούς των νοσοκομείων τους και να ελέγχουν τα στοιχεία των απολογισμών και τόνισε για μια ακόμη φορά οτι θα επιτευχθεί ο στόχος της εξοικονόμισης χρημάτων χωρίς λουκέτα σε νοσοκομεία και απολύσεις.

"Το πρόγραμμα πάει καλά" είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την αισιοδοξία οτι οι δαπάνες στην υγεία για το 2011 θα μειωθούν περισσοτερο απο 1,35 δις ευρώ που ήταν ο αρχικός στόχος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του όπως είπε, έχει αυξηθεί επιπλέον κατα 10% από τις αρχές του τρέχοντος έτους, η προσέλευση ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία και για το λόγο αυτό, τα νοσοκομεία πρέπει να γίνουν πιο αποτελεσματικά όσον αφορά τις υπηρεςσίες που προσφέρουν στον πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου