Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Φοβούνται στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα;

Σε βαριές καταγγελίες προχώρησε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, για περίεργες κινήσεις στο στράτευμα. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Σε καταγγελία που προκαλεί πολλά ερωτηματικά και ιδιαίτερη αίσθηση προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης από το βήμα της Ολομέλειας λέγοντας πως απόστρατοι αξιωματικοί σε σύμπλευση με την ΝΔ «βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να...
αποκρούσουν την κυβέρνηση».

Οι καταγγελίες θυμίζουν την πρόσφατη προειδοποίηση της CIA για πραξικόπημα στην Ελλάδα...................

Αναλυτικά, ο Πάνος Μπεγλίτης είπε: «Υπάρχει ανάγκη εθνικής συναίνεσης και συνεννόησης γιατί παρατηρώ το τελευταίο διάστημα να υπάρχει μια κινητικότητα από ενώσεις αποστράτων στο όνομα έκφρασης ή υπεράσπισης κάποιων συμφερόντων. Κάνω ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και λέω πως μια από αυτές ενώσεις αποστράτων που αγκαλιάζεται από μια μερίδα κόμματων να κοπεί κάθετα ομφάλιος λώρος που συνδέει κόμματα αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με απόστρατους. Η έκκληση των αποστράτων προς τα εν ενεργεία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε να αποκρούσουν την κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Επιπροσθέτως, ο υπουργός ανέφερε: «Κάνω έκκληση προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σταματήσει να βλέπει τον χώρο των ενόπλων δυνάμεων ως ιστορικά προνομιακό χώρο… Το λέω με δημοκρατικό ενδιαφέρον…».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Αστέριος Ροντούλης ο οποίος υποστήριξε ότι «Έκανε μια σημαντική καταγγελία ο υπουργός. Είπε ότι η ΝΔ δια των ενώσεων των αποστράτων υποσκάπτει το κλίμα ομαλότητας στις ένοπλες δυνάμεις προτρέποντας τα στελέχη να αντισταθούν στην πολιτική της κυβέρνησης. Γίνεται σε μια στιγμή που Ελληνες επιτελείς εκτιμούν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να προκύψει επεισόδιο με την Τουρκία μεγαλύτερων διαστάσεων από αυτό με τα Ιμια».

Η εκτίμηση του κ. Ροντούλη ανάγκασε τον κ. Μπεγλίτη να επανέλθει και να πει: «Να είναι πιο προσεκτικός σε τόσο εξαιρετικά ευαίσθητα θέματα, να διαβάσετε τα πρακτικά, έκανα έκκληση να είμαστε όλοι προσεκτικοί με τους αποστράτους και τις ενώσεις τους. Δεν είπα αυτό που υπονοήσατε. Αν θέλετε να λειτουργήσετε με τρόπο προβοκατόρικο. Μεγάλη προσοχή. Να διαβάσετε τα πρακτικά».

Εκ μέρους της ΝΔ απάντησε ο κ. Κώστας Τασούλας λέγοντας: «Ο κ. Μπεγλίτης επεσήμανε κάποια ανησυχία για τυχόν επιρροή της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί των ΝΠΔΔ που είναι οι ενώσεις αποστράτων, δεν υπάρχει τέτοια επιρροή. Όχι μόνο δεν τους καθοδηγεί η ΝΔ αλλά το κύρος και η υπευθυνότητα αυτών των ανθρώπων δεν θα δεχόντουσαν τέτοια καθοδήγηση. Θα πρέπει όλοι να εκφράσουμε την στήριξη και την ανησυχία μας στο γεγονός ότι επίκειται δικαστικά να επιτραπεί ο συνδικαλισμός στις ένοπλες δυνάμεις, δεν επιτρέπεται να συμβεί αυτό γιατί δημιουργεί τεράστια προβλήματα και η ΝΔ οφείλει να δηλώσει ότι παροτρύνει την κυβέρνηση να καταφύγει σε κάθε νομική προσπάθεια ώστε να μείνει μακριά από τον συνδικαλισμό οι ένοπλες δυνάμεις».

Για το θέμα της επικείμενης δικαστικής απόφασης που ενδεχομένως να επιτρέψει τον συνδικαλισμό στις Ε.Δ. ο κ. Μπεγλίτης τοποθετήθηκε και είπε ότι το θέμα είναι «Εξαιρετικά σημαντικό και ευαίσθητο… Θα παρακαλούσα να περιμένουμε την δημοσίευση αυτής της απόφασης αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο προετοιμάζεται ήδη για να αντιμετωπίσει και να αμβλύνει την όποια αρνητική πλευρά αυτή της απόφασης. Αλλά πρέπει και να επισημάνουμε ότι είμαστε δημοκρατικό κράτος δικαίου…».


http://logioshermes.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου