Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Γ. Παπανδρέου

Πρέπει να πείσει ότι αυτή τη φορά όλα θα εφαρμοστούν κατά γράμμα

Με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο συναντάται σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή, όπου αναμένεται να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός μετά και την «καλή» απόφαση του Eurogroup προσέρχεται στις συναντήσεις αυτές με λιγότερο άγχος. Πρέπει βέβαια να πείσει την ΕΕ ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησής του θα δράσει θετικά, ότι το μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί χωρίς πρόβλημα και κυρίως ότι θα εφαρμοστεί και δεν θα μείνει στα λόγια.

Αυτοί άλλωστε είναι οι όροι για την εκταμίευση της 5ης δόσης. Παράλληλα στην ατζέντα είναι και η αναστολή της συμμετοχής της χώρας στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Ας σημειωθεί ότι στην περίπτωση αυτή η Ελλάδα δεν θα χρησιμοποιήσει τα περίπου 6,8 δισ. ευρώ που έχουν μείνει αναξιοποίητα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, κονδύλια που είτε θα διέθετε για τη μείωση του ελλείμματος είτε θα χρησιμοποιούσε για αναπτυξιακά προγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου