Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Σόιμπλε: Ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για να πάρετε τη δόση!

Η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση θα σημάνει την εκταμίευση της 5ης δόσης είπε το πρωί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Τέτοιο επιχείρημα ούτε ο πρωθυπουργός δεν θα εκστόμιζε, πάντως είναι ολοφάνερο ότι οι απειλές προς την Ελλάδα έχουν γίνει πλέον ''λεονταρισμοί'' χωρίς περιεχόμενο, δηλαδή ''ψευτοτσαμπουκάδες''.Θυμηθείτε πως μας πίεζαν για μέτρα, απολύσεις κ.λ.π αλλιώς θα μας άφηναν να χρεοκοπήσουμε και τώρα θέλουν να φαίνονται πιεστικοί αλλά ζητάνε την θεωρούμενη ως βέβαια ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Ο Σόιμπλε, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, τόνισε επίσης ότι η συμμετοχή των ιδιωτών-τραπεζών στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας θα πρέπει να είναι εθελοντική για να μην θεωρηθεί ως πιστωτικό επεισόδιο: ''Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα... πρέπει να είναι εθελοντική, γιατί αν δεν είναι εθελοντική, τότε, σύμφωνα με όλους τους κανόνες που ισχύουν για τα συμβόλαια αθέτησης πληρωμών, θα ισοδυναμεί με πιστωτικό επεισόδιο και θα οδηγήσει αμέσως σε υποβάθμιση της Ελλάδας''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου