Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

«Διακρίθηκε για την ευγένεια και το ήθος του»

Η Βουλή για το θάνατο του βουλευτή του ΚΚΕ Α. Τζέκη

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος για το θάνατο του βουλευτή του ΚΚΕ Άγγελου Τζέκη. «Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα την αιφνίδια απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου Άγγελου Τζέκη, βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Ο Άγγελος Τζέκης υπήρξε ένας σεμνός αγωνιστής που διακρίθηκε για την ευγένεια, το ήθος του, αλλά και για τη μαχητικότητά του στους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες» είπε ο κ. Πετσάλνικος.

Σύσσωμη η Βουλή τον αποχαιρέτισε με ενός λεπτού σιγή και όλοι μίλησαν για την προσωπικότητα και τους αγώνες του εκλιπόντος. ........................................

«Χάσαμε έναν λαμπρό κομμουνιστή, έναν λαϊκό αγωνιστή που πάλευε για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής που χαρακτήρισε τον Άγγελο Τζέκη «συνεπή πρωτοπόρο, μαχητή με ανιδιοτέλεια, που υπερασπίστηκε με συνέπεια και με πολιτικό θάρρος τις ιδέες του μαρξισμού λενινισμού». «Έβαζε πάνω από όλα τα συμφέροντα της εργατικής τάξης», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ για τον εκλιπόντα επισημαίνοντας ότι «ο Άγγελος Τζέκης μπορεί να ήταν μαχητικός και αδιάλλακτος στα πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα, αλλά νυχοπερπατούσε για να μην βλάψει κανέναν».

«Ο Άγγελος Τζέκης ήταν συνεπής αγωνιστής και εξαίρετος άνθρωπος», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, αναγνωρίζοντας ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ είχε έναν τρόπο να περιγράφει το πρόβλημα του κάθε πολίτη με έναν τρόπο όχι δραματικό αλλά πραγματικό.

Τη βαθύτατη θλίψη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δημήτρης Παπουτσής. «Τον γνωρίσαμε από τη μεγάλη του δράση. Προσέφερε στους λαϊκούς αγώνες με πανάξιο τρόπο», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Εμβρόντητοι για το ξαφνικό και συντετριμμένοι για το ξαφνικό γεγονός καταθέτουμε τα συλλυπητήρια μας στη μνήμη του Άγγελου Τζέκη», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ  Κώστας Τασούλας.

«Υπήρξε δύσκολος ιδεολογικός αντίπαλος», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης που ευχήθηκε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

«Η οδύνη ολόκληρης της Βουλής επιβεβαιώνει μια ακράδαντη αλήθεια. Ο ξαφνικός χαμός του Άγγελου Τζέκη είναι σημαντική απώλεια για την ελληνική Βουλή και την ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου