Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Δημοσιοποίηση λίστας με ονόματα μεγαλοφειλετών μέχρι το τέλος του μήνα

Τη δημοσιοποίηση μέχρι το τέλος του μήνα λίστας με τα ονόματα μεγαλοφειλετών του δημοσίου με χρέη πάνω από 150.000 ευρώ προβλέπει υπουργική απόφαση που είναι έτοιμη στο υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να υπογραφεί από το νέο αναπληρωτή υπουργό κ. Παντελή Οικονόμου.
Η προετοιμασία της απόφασης που......

βασίζεται στον τελευταίο φορολογικό νόμο έχει ήδη γίνει από τον απερχόμενο υφυπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά.
Επίσης, άλλη απόφαση που πρόκειται να εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών το επόμενο διάστημα - και η οποία επίσης βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών - προβλέπει τον έλεγχο των φορολογούμενων που «έβγαλαν» την τελευταία διετία καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού.

Το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να ζητήσει από τις τράπεζες να του αποστείλουν στοιχεία με τα εμβάσματα των χρημάτων που διοχετεύτηκαν σε τράπεζες του εξωτερικού από Έλληνες πολίτες.

Με βάση τα στοιχεία αυτά θα προχωρήσει στη συνέχεια σε ελέγχους πόθεν έσχες για να διαπιστώσει αν τα ποσά των καταθέσεων που μετακινήθηκαν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην εφορία οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι τα τελευταία χρόνια.

Στην περίπτωση που δεν δικαιολογούνται θα καταβληθεί ο φόρος επί της διαφοράς και θα επιβληθούν πρόστιμα για υποβολή ανακριβών δηλώσεων.

http:// thoureios.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου