Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Εκτάκτως στην Αθήνα την Τετάρτη η Τρόικα

Έρχονται να ελέγξουν τις «βελτιώσεις Βενιζέλου» στα μέτρα

Από το μικροσκόπιο της τρόικα θα περάσουν τα «βελτιωμένα» μέτρα που προσπαθεί να περάσει στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο ο υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Επιστρέφοντας από το Λουξεμβούργο στην Ελλάδα ο υπουργός θα πρέπει να περάσει από τις «συμπληγάδες» της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων το μεσοπρόθεσμο και τους εφαρμοστικούς νόμους. Ωστόσο πολλά θα κριθούν από τον νέο ραντεβού που θα έχει με τους ελεγκτές της τρόικας στη Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη.

Ένα δεύτερο θέμα...................
που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν κυβέρνηση και τρόικα είναι η «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού που ήδη βρίσκεται στα 3,2 δισ. ευρώ,.

Έντονες θα είναι και οι πιέσεις των δανειστών μας για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων, να προχωρήσουν τα σχέδια για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ και να ολοκληρωθούν οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις όπως για παράδειγμα το φορολογικό.

Για τα μέτρα που έχουν ήδη «κλειδώσει» δεν αναμένονται αλλαγές και σε αυτά περιλαμβάνονται η αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 10%, η αύξηση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες εστίασης, η αύξηση των φόρων στα φθηνά τσιγάρα, η επιβολή ΕΦΚ στο φυσικό αέριο, η έκτακτη εισφορά σε πισίνες και σκάφη αναψυχής, η επιβολή νέας εισφοράς ανεργίας 3% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και η αύξηση της κατά 0,5% στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και στις επιχειρήσεις, η μείωση κατά 10% στο εφάπαξ και η μείωση στις επικουρικές συντάξεις, η ειδική εισφορά 8% για συνταξιούχους κάτω των 60 ετών και με συντάξεις πάνω από 1700 ευρώ και η γενική αύξηση της εισφοράς για συντάξεις πάνω από 1700 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου