Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Η Δράμα δίνει τον Παλμό και..... ο "Περήφανος Αγανακτισμένος Υπουργός" της !

Από όλες τις επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας, πλην δηλαδή Αθήνας - Θεσσαλονίκης και Πάτρας, οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις και πορείες των Αγανακτισμένων γίνονται στη Δράμα. Τυχαίο; Όχι ! Η πόλη βρίσκεται στο "Μνημόνιο" από την εποχή του Μητσοτάκη, στις αρχές της δεκαετίας του '90. Από τότε μέχρι σήμερα από την πόλη πέρασαν δεκάδες βουλευτές και τέσσερις υφυπουργοί.. όλοι τους άχρηστοι και αδιάφοροι για την πόλη και το νομό. Ο κόσμος γνωρίζει πια αρκετή από την Αλήθεια και τρέφει τη βεβαιότητα ότι και οι σημερινοί εκλεγμένοι του εκπρόσωποι είναι "μια απ' τα ίδια και χειρότερα" ! Έτσι, στην πόλη τις τελευταίες πέντε εβδομάδες διοργανώνονται οι μεγαλύτερες πορείες των Αγανακτισμένων. Αποκορύφωμα η πορεία πριν από τρεις εβδομάδες με τη συμμετοχή πάνω από 2500 Δραμινών. Σιγά, σιγά όμως, ο κόσμος κουράζεται και λιγοστεύει αλλά, δεν το βάζει κάτω. Χθες είχαμε πορεία 300-350 ανθρώπων παρά το γεγονός του άστατου καιρού, λόγω συννεφιάς, που εμπόδισε αρκετές οικογένειες (όπως τις άλλες φορές) να συμμετάσχουν με τα παιδιά τους στην πορεία.
.......................................
ARD - Die Zeit
Αυτή η κινητοποίηση των Δραμινών Αγανακτισμένων κέντρισε το ενδιαφέρον ξένων μέσων ενημέρωσης (κυρίως Γερμανικών) που στέλνουν τις 2 τελευταίες Κυριακές κάμερες και ρεπόρτερ να καλύψουν τα γεγονότα στη μικρή αυτή επαρχιακή πόλη, πριν κατηφορίσουν για Θεσσαλονίκη, Αθήνα και το Σύνταγμα.

Έτσι, την περασμένη Κυριακή το πρώτο Κρατικό Κανάλι της Γερμανίας, το "ARD", κάλυψε τη συγκέντρωση και την πορεία των Αγανακτισμένων στη Δράμα ενώ, στο ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει μιλήσανε αρκετοί Δραμινοί για το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και την άθλια κατάσταση της πόλης.

Χθες, ήταν η σειρά της πιο έγκυρης και σοβαρής γερμανικής εφημερίδας να καλύψει το γεγονός. Η "Die Zeit" έστειλε φωτορεπόρτερ και Γερμανό δημοσιογράφο οι οποίοι συμμετείχαν στην πορεία και αποθανάτισαν με το φακό τα γεγονότα για το ρεπορτάζ τους.

Ο "Περήφανος Αγανακτισμένος Υπουργός"
Οι Γερμανοί δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα και τα προβλήματα της πόλης, δείχνουν ακόμα να ενημερώνονται περισσότερο και από τους ίδιους τους βουλευτές της πόλης, οι οποίοι σημειωτέον είναι άφαντοι τις τελευταίες εβδομάδες. Μάλιστα, χθες ο υφυπουργός Υγείας Χρ. Αηδόνης, ο βουλευτής της Δράμας που την Τετάρτη "πλακώθηκε" με τον Αλέξη Τσίπρα, ως "Περήφανος Αγανακτισμένος Πολιτικός", στο Κοινοβούλιο δηλώνοντας πως:

"..είναι περήφανος που θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο για να σώσει τη χώρα απ' τη Χρεοκοπία.. και δε ντρέπεται-φοβάται να περπατά στο δρόμο αφού, είναι περήφανος γι' αυτό.." !

και ότι,

"..θα ψηφίσει το Μνημόνιο για τα παιδιά του.." !!

Έτσι, χθες το απόγευμα έπρεπε κανονικά να μιλήσει στους Σιταγρούς Δράμας για τον Αντικαπνιστικό Αγώνα και κατά του Καπνίσματος... ωστόσο, ενημερώθηκαν οι Αγανακτισμένοι και προετοίμαζαν την υποδοχή του, πάντα ειρηνικά.. Ο Υφυπουργός, ως εκ θαύματος, (λόγω εκτάκτων "ανειλημμένων" υποχρεώσεων...!!),  ακύρωσε την εμφάνισή του και η περηφάνια και το θάρρος του "θυσιάστηκαν" μπροστά στον κίνδυνο του γιαουρτώματος και της γιούχα.. Τόσο "Περήφανος" για το Μεσοπρόθεσμο.... Η "Die Zeit" έλαβε γνώση του περιστατικού προκειμένου να μεταφερθεί στον Γερμανικό Λαό και η Περηφάνια των Αγανακτισμένων Ελλήνων Πολιτικών !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου