Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Αγανακτισμένοι στη Δράμα: 26η Ημέρα !

Οι Αγανακτισμένοι της Δράμας άρχισαν να μεταλλάσσονται σε "Αποφασισμένους",  "Ενημερωμένους", "Πληροφορημένους"... Οι συνελεύσεις στην Κεντρική Πλατεία Ελευθερίας της πόλης αρχίσανε να αποκτούν νόημα και ουσία. Με τη συμμετοχή και σήμερα πάνω από 600 ατόμων, (σε κάποιες στιγμές περισσότεροι), ο καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιώργος Οικονόμου ενημέρωνε τους Αγανακτισμένους για την Άμεση Δημοκρατία για πάνω από μια ώρα. Αργότερα, για επίσης μιάμιση ώρα, δεχόταν ερωτήσεις του κόσμου όπου απαντούσε εκτενώς και εμπεριστατωμένα. Σκοπός η πληροφόρηση και ενημέρωση των πολιτών. Ο κ. Οικονόμου το προηγούμενο βράδυ βρισκόταν στην Καβάλα όπου έγινε ανάλογη εκδήλωση. 

Το Κίνημα των Αγανακτισμένων, με τη ανοικτή συμμετοχή πια αρκετών πνευματικών ανθρώπων του τόπου αρχίζει να εξελίσσεται και να περνά στα επόμενα στάδιά του, που όπως και να το κάνουμε, θα είναι πιο "απαιτητικά", "επώδυνα" και "επικίνδυνα" για την Κεντρική Εξουσία. Ο καθηγητής μετέφερε και το κλίμα που επικρατεί στην Πλατεία Συντάγματος προς την Επαρχία, με τις Εθνοσυνελεύσεις και τις αποφάσεις του κόσμου, μεταφέροντας ουσιαστικά ένα μήνυμα Ελπίδας ότι τούτο το Κίνημα "δε γεννήθηκε για να πεθάνει" !

Στην πόλη, κάθε Κυριακή, διοργανώνονται οι πιο δυναμικές και πολυάριθμες πορείες και διαδηλώσεις από κάθε άλλη μικρή επαρχιακή πόλη της Ελλάδας. Αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά για τους εκλεγμένους βουλευτές του νομού οι οποίοι, στο σύνολό τους, έχουν αποδειχθεί άχρηστοι και επικίνδυνοι σωρευτικά για το νομό και τους Δραμινούς. Σαν κατακλείδα, κρατούμε αυτό που είπε πολιτικός αρχηγός σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο:

"Η Ελλάδα πλέον απέκτησε και Κάτω Βουλή, εκτός από αυτήν εδώ πάνω" ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου