Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Η αξία της ελληνικής γλώσσας για τους Άγγλους...


του Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ

Αναρωτιέμαι αν ποτέ κάποιος Υπουργός Παιδείας της πατρίδας μας ασχολήθηκε σοβαρά με την εκπαιδευτική μεταρύθμιση που επιχειρείται κατά καιρούς.
Διάβαζα πρόσφατα σε ένα άρθρο ότι τα αρχαία Ελληνικά θεσπίστηκαν ως υποχρεωτικό μάθημα στα δημοτικά σχολεία της Οξφόρδης.
Οι υπεύθυνοι εκπαίδευσης των σχολείων αποφάσισαν να εντάξουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της νέας χρονιάς το μάθημα των αρχαίων Ελληνικών γιατί πιστεύουν ότι έτσι οι μαθητές θα βελτιώσουν τα Αγγλικά τους!
Ακόμη πιστεύουν...............
ότι η εισαγωγή των ελληνικών στα σχολεία θα έχει θετική επίδραση στην κατανόηση της αγγλικής γλώσσας! Είναι γνωστό στους Βρετανούς ότι πολλές από τις αγγλικές λέξεις έχουν ρίζες ελληνικές και η αρχαία Ελληνική γλώσσα θα παρέχει τη βάση για να κατανοήσουν οι μικροί μαθητές την πολυπλοκότητα της αγγλικής γραμματικής.

Κι εμείς εδώ στην καημένη μας Ελλάδα, ψάχνουμε ακόμη να βρούμε τι φταίει για την κατρακύλα που τελειωμό δεν έχει...Καλώς ή κακώς τα πάντα είναι θέμα παιδείας κι εμείς στον ευαίσθητο αυτό χώρο δεν τα καταφέρνουμε και πολύ καλά... Ποτέ όμως δεν είναι αργά...
Με συλλογικότητα και πνεύμα φιλαλληλίας,με σκληρή και συστηματική δουλειά και με θάρρος και αποφασιστηκόοτητα μπορούμε να αλλάξουμε τη ρότα του σκάφους προς το καλύτερο!
http://grigorispapaemmanouil.blogspot.com/2011_04_01_archive.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου