Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Σαμαράς: “Δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ

Η ΝΔ δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του κατά τη συζήτηση στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι λανθασμένη και ότι όλες οι προβλέψεις έχουν πέσει έξω.

Δεν πρόκειται να δώσουμε συναίνεση στο λάθος, υπογράμμισε εκ νέου και επανέλαβε τρεις φορές στην ομιλια του το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες.

«Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, οι εκλογές είναι η μόνη πραγματική λύση και ο μόνος δρόμος για να βγει η χώρα από την αβεβαιότητα», όπως είπε.

Σχετικά με το δημοψήφισμα...............
για τις μεγάλες αλλαγές που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κάλεσε την κυβέρνηση να αποφύγει να θέσει στο λαό διχαστικά διλήμματα.

Ο κ.Σαμάρας επισήμανε αρχικά, υπενθυμίζοντας τις συζητήσεις που είχε με τον Γ.Παπανδρέου σχετικά με το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, ότι για να εκφράζει ο πρωθυπουργός την επιθυμία να παραιτηθεί η κατάσταση «έχει φτάσει σε απόλυτο αδιέξοδο».

«Με το ανακάτεμα της κομματικής τράπουλας» δεν θα αλλάξει τίποτα, πρόσθεσε σε αναφορά του για τον ανασχηματισμό, χαρακτηρίζοντας τη νέα κυβέρνηση «κυβέρνηση συγκόλλησης που φτιάχτηκε ανάμεσα σε στελέχη που μέχρι χθες αλληλοκατηγορούνταν για να διασωθεί το ΠΑΣΟΚ και όχι η ενότητα του λαού».

Η ΝΔ δεν εμπιστεύεται τη νέα κυβέρνηση και δεν θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, γιατί η κυβέρνηση επιμένει σε μία πολιτική που κάνει τα πράγματα χειρότερα. Καμία πρόβλεψη για την οικονομία δεν έπεσε μέσα, υπογράμμισε λέγοντας ότι οι θυσίες του λαού πάνε χαμένες.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, η επανεκκίνηση της οικονομίας και η αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής είναι οι μόνοι όροι συναίνεσης, και έκανε λόγο για λάθος πολιτική συνταγή της κυβέρνησης που συνεχίζεται και που οδηγεί σε απόλυτα αδιέξοδο τη χώρα.

«Αν πιστεύετε ότι ακολουθείτε την σωστή πολιτική», πρόσθεσε ο Αντ.Σαμαράς απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, «πηγαίνετε με την τρόικα, αν όχι, αλλάξτε πορεία. Αν δείτε ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν, πείτε το καθαρά» στον λαό, κάλεσε ακόμα τον πρωθυπουργό.

Πηγή: το βημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου