Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Πλειστηριασμοί ακινήτων

Επιχειρηματίας, θέλοντας να περιγράψει το χάλι της κρίσης, μου εξιστόρησε τα παρακάτω:
Το 2007, δανείστηκε από τράπεζα ένα σεβαστό ποσό, το συμπλήρωσε με δικά του χρήματα και αγόρασε δύο ακίνητα (καταστήματα σε κεντρικό δρόμο της Λάρισας) προς 500.000 ευρώ το καθένα, με σκοπό να τα ενοικιάσει και να εισπράττει τα....

ενοίκια.

Λόγω κρίσης, οι δουλειές δεν πήγαν όπως τα υπολόγιζε, με αποτέλεσμα να περιέλθει σε αδυναμία αποπληρωμής του δανείου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, μέσα στο 2011, η δανείστρια τράπεζα να προβεί σε κατάσχεση και πλειστηριασμό των δύο παραπάνω καταστημάτων.

Μέχρι εδώ όλα φυσιολογικά θα μου πείτε.

Η είδηση είναι ότι η τράπεζα προέβη σε πρώτο πλειστηριασμό, με τιμή εκκίνησης 450.000 ανά κατάστημα και δεν εμφανίστηκε κανένας ενδιαφερόμενος.

Μετά από ένα μήνα, προέβη σε δεύτερο πλειστηριασμό, με τιμή εκκίνησης 350.000 ανά κατάστημα και πάλι δεν εμφανίστηκε κανένας ενδιαφερόμενος.

Μετά από άλλον ένα μήνα, η τράπεζα προέβη σε τρίτο πλειστηριασμό, με τιμή εκκίνησης 250.000 ανά κατάστημα και πάλι δεν εμφανίστηκε κανένας ενδιαφερόμενος.

Σε επικοινωνία του με την τράπεζα, τον ενημέρωσαν ότι δεν ξέρουν αν θα προβούν σε επόμενο πλειστηριασμό, δεδομένου, ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία τους, δεν υπάρχει ενδιαφέρον για αγορές ακινήτων.

Υπενθυμίζεται ότι τα παραπάνω ακίνητα είχαν πραγματική εμπορική αξία 500.000 ευρώ το καθένα, μόλις 4 χρόνια πριν.

Ρωτώντας τον παραπάνω επιχειρηματία αν έχει γνώση σχετικά με την αγορά ακινήτων κατοικίας, μου απάντησε ότι εκεί τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, λόγω της υπερπροσφοράς (άπειροι πωλητές, άφαντοι οι αγοραστές).

Από τα παραπάνω, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και να εκτιμήσει τις απειλές περί κατάσχεσης ακινήτου που δέχεται από διάφορους.

daneiakartes.zedo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου