Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Η λιτότητα ισχύει μόνο για μας, όχι γι΄αυτούς

Η βρετανική εφημερίδα Guardian αποκαλύπτει ότι ο πρόεδρός της, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο χρέωσε τις Βρυξέλλες με 28.000 ευρώ για να μείνει μερικές μέρες στη Νέα Υόρκη, όπου ταξίδεψε το 2009 για να παραβρεθεί στη Σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.

Διακόσιες σαράντα εννένα χιλιάδες ευρώ κόστισε το ιδιωτικό τζετ που μετέφερε τον Πορτογάλο πολιτικό στη Νέα Υόρκη, ενώ σε μια περίοδο εννέα μηνών, ο κ. Μπαρόζο έχει ξοδέψει 5,7 εκατομμύρια ευρώ για τις μετακινήσεις του με το τζετ που –εδώ και....

πέντε χρόνια- έχει ναυλώσει η Επιτροπή για τις ανάγκες των μελών της.

Σύμφωνα με το Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, ο Μπαρόζο και ακόμη 35 άτομα πλήρωσαν 28.000€ στο πολυτελές ξενοδοχείο Πενίνσουλα της Νέας Υόρκης, όπου έμεινε κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΟΗΕ. Η Κομισιόν επιβεβαίωσε το ποσό, αλλά... εξήγησε ότι δεν έφταιγε ο πρόεδρος της Επιτροπής για την τσιμπημένη τιμή, αλλά ο ΟΗΕ, αφού εξαιτίας της Συνόδου, οι τιμές σε όλα τα ξενοδοχεία εκείνη την περίοδο ήταν αυξημένες.

Δεν έδωσε, όμως, εξήγηση γιατί χρήματα της επιτροπής χρησιμοποιήθηκαν για να πληρωθεί λογαριασμός ύψους 75.000 € για κοκτέιλ πάρτι, με... εκπλήξεις, DJ's και trendy κοκτέιλ. Την ίδια χρονιά, η Κομισιόν χρηματοδότησε με 300.000€ άλλα κοκτέιλ πάρτι, αποκαλύπτεται σε εσωτερικά έγγραφα. Επίσης, τουλάχιστον 1,2 εκατομμύρια ευρώ ξοδεύτηκαν σε ξενοδοχεία και συνέδρια το 2009. Σε αυτά τα ποσά περιλαμβάνονται διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία του Σαν Ντιέγκο και της Πράγας.

Επιπλέον, από το 2008, 20.000€ κατέληξαν σε δώρα για καλεσμένους ομιλητές της Κομισιόν. Μεταξύ αυτών μανικετόκουμπα, στυλό και κοσμήματα από το φημισμένο Tiffany's!Η μελέτη έδειξε, επίσης, την απίστευτη έλλειψη διαφάνειας στο πώς η Επιτροπή δαπανά τα χρήματά της.

Η Κομισιόν ξόδεψε περισσότερα από 7,5 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2006 έως 2010 σε:

Ταξίδια με ιδιωτικά τζετ και λιμουζίνες,

Οικογενειακές διακοπές επιτρόπων σε πολυτελή θέρετρα, αλλά και

Κοκτέιλ πάρτι, συνοδεία ορχήστρας και πανακριβών δώρων για τους προσεκλημένους, όπως πένες, μανικετόκουμπα και άλλα κοσμήματα από γνωστή, πολυτελή αλυσίδα κοσμηματοπωλείων.

http://www.dailynews24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου