Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

«Ληξιαρχική πράξη θανάτου» το Μεσοπρόθεσμο

Αδύνατη θεωρεί την πληρωμή των φόρων που προβλέπονται από το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.

«Ληξιαρχική πράξη θανάτου» του σημαντικότερου περιουσιακού στοιχείου του ελληνικού λαού, της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας του, αλλά και κάθε ελπίδας για ανάκαμψη της οικονομίας, χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο.

Η ΠΟΜΙΔΑ αναφέρει,...................

μεταξύ άλλων, ότι είναι αδύνατη η πληρωμή των φόρων που προβλέπονται από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, φόροι που προστίθενται στους δεκάδες ήδη υφιστάμενους φόρους, τέλη και εισφορές.

Συνεπώς το Δημόσιο, θα έχει στη διάθεσή του μόνο τον δρόμο των κατασχέσεων και πλειστηριασμών των ακινήτων, στους οποίους ουδείς προσέρχεται πλέον να πλειοδοτήσει, δεδομένου ότι η τιμή πρώτης προσφοράς που είναι η αντικειμενική αξία θεωρείται ως εξωπραγματικά υψηλή, προσθέτει η ΠΟΜΔΑ.

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας εκχώρησης ακινήτου για όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλουν τους φόρους ακινήτων, ως μόνη σανίδα σωτηρίας, ώστε να μην καταδικαστούν μαζικά σε ποινές ακόμη και κάθειρξης, για αδυναμία πληρωμής φόρων.

Η επιβολή και νέων δημευτικών φόρων στην απλή κατοχή ακόμη και απρόσοδης ακίνητης ιδιοκτησίας, αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ, "συνιστά παραβίαση της Συνταγματικής διάταξης περί συνεισφοράς των πολιτών στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους, γνωστού όντος ότι η φοροδοτική ικανότητα του κάθε πολίτη συναρτάται με τα εισοδήματά του και όχι με την κατοχή περιουσίας που ελάχιστα πλέον αποφέρει σήμερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου