Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Η παλαιστινιακή αρχή στηρίζει τον Ισραηλινό υποψήφιο για την ηγεσία του ΔΝΤ

O Ισραηλινός διευθυντής της κεντρικής τράπεζας του Ισραήλ είχε ένα ένα απροσδόκητο υποστηρικτή στην υποψηφιότητά του για την ηγεσία του διεθνούς νομισματικού ταμείου (ΔΝΤ). Το όνομα αυτού Salam Fayyad που δεν είναι άλλος από τον πρωθυπουργό της παλαιστινιακής αρχής.

Ο Fayyad δήλωσε σήμερα πως ο.....

Stanley Fischer πρόκειται να είναι «ένας καταπληκτικός επιχειρησιακός διευθυντής για το ΔΝΤ» ενώ πρόσθεσε ακόμη πως ο «Fischer είναι ένας επίσης καταπληκτικός άνθρωπος». Αν και η παλαιστινιακή αρχή δεν μπορεί να πάρει μέρος στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου ισχυρού άνδρα ή γυναίκας του ΔΝΤ εντούτοις δήλωσε πως εάν είχε το δικαίωμα ψήφου αυτή θα πήγαινε στον Ισραηλινό υποψήφιο.

Ο Fayyad ο οποίος είναι οικονομολόγος στο επάγγελμα ενώ στο παρελθόν είχε εργαστεί για το ΔΝΤ δήλωσε ακόμη πως γνωρίζει τον Fischer εδώ και δύο δεκαετίες αφού και οι δύο είχαν εργαστεί από κοινού στο διεθνή αυτό οργανισμό. Ο Stanley Fischer ηγείται της κεντρικής τράπεζας του Ισραήλ από το 2005 ενώ μόλις εχθές δήλωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΔΝΤ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου