Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Λαϊκός Ξεσηκωμός για Να Φύγουν - Όλοι στις πλατείες

Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι Πάτρας
Ανακοίνωση
Οι στιγμές είναι κρίσιμες για την πορεία της χώρας. Η λαοθάλασσα στην πλατεία Συντάγματος και οι χωρίς προηγούμενο συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις σηματοδοτούν μια νέα φάση. Το κίνημα που γεννήθηκε στις 25 Μάη, έξω από τα κόμματα και τα συνδικάτα, αποτελεί μια σπουδαία εξέλιξη. Ο λαός εισβάλει ορμητικά στο προσκήνιο και κάνει τα πρώτα βήματα ενός μεγάλου κοινωνικού, δημοκρατικού και εθνικού ξεσηκωμού.
Ένας τέτοιος ξεσηκωμός αποτελεί..............
αναγκαία συνθήκη για να έρθει μια μεγάλη αλλαγή. Για να υπάρξει μια μεταπολίτευση του λαού που θα φέρει ελπίδα και χαμόγελο στην κοινωνία. Για να μην έρθουν ξανά πολιτικές και πολιτικοί σαν κι αυτούς που για δεκαετίες κυβέρνησαν κι έφεραν την καταστροφή.

Η κυβέρνηση, η τρόικα, τα κόμματα του μνημονίου, το πολιτικό σύστημα της διαπλοκής και της χρεοκοπίας, οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι – τηλεπαρουσιαστές, ας ακούσουν την φωνή της λαϊκής αγανάκτησης: Ως εδώ. Τώρα είναι η ώρα να φύγουν.

Επί ένα χρόνο, οι πολιτικοί, οι τραπεζίτες και οι ξένοι δανειστές βυσσοδομούν, κοροϊδεύουν και τρομοκρατούν, σπρώχνουν τον εργαζόμενο λαό στον γκρεμό της φτώχειας και της ανεργίας, καταδικάζουν τη νεολαία στο φόβο και στην κατάθλιψη, και σήμερα νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίσουν ατιμώρητοι το έργο τους.

Πριν ένα χρόνο, η Βουλή παράνομα και αντισυνταγματικά ψήφισε το μνημόνιο. Μας είπαν ότι έτσι η χώρα θα κάνει θυσίες, αλλά δεν θα χρεοκοπήσει. Σήμερα οι θυσίες είναι αβάστακτες, ζητούν ακόμη περισσότερες, φέρνουν τον κόσμο στα όρια της επιβίωσης, και ετοιμάζουν την χρεοκοπία.
Εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση, η τρόικα, το πολιτικό σύστημα, τα ΜΜΕ επέβαλλαν την τριτοκοσμική μετάλλαξη της χώρας. Η Ελλάδα με το μνημόνιο μετατράπηκε σε χωματερή ανεργίας, πτώχευσης και κοινωνικών αδιεξόδων. Σε λίγους μήνες ζήσαμε μια μεγάλη οπισθοδρόμηση.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δίνει τη “γη και το αίμα” της χώρας. Είναι υπόλογη από κάθε άποψη: πολιτικά, ηθικά, εθνικά και νομικά. Η καταστροφή που συντελέσθηκε και συντελείται, είναι πρωτοφανής. Μόνο σε περίοδο πολέμου και στρατιωτικής κατοχής είχαμε τέτοιας έκτασης λεηλασία και κοινωνική βαρβαρότητα. Ο Γ. Παπανδρέου εγκληματεί συνειδητά. Δεν μπορεί να παραμείνει άλλο στην εξουσία.
Το κίνημα της 25ης Μάη ξέσπασε ζητώντας πραγματική δημοκρατία. Γιατί στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη δεν κυβερνούν οι λαοί, αλλά οι αγορές και οι τράπεζες. Την ίδια ώρα η τρόικα τσαλαπατούσε την αξιοπρέπεια και το Σύνταγμα της χώρας με τη βάναυση απαίτηση για καταναγκαστική συναίνεση.

Ο λαός απάντησε με τη συγκλονιστική του δήλωση από τις πλατείες της χώρας: Όχι μόνο δεν συναινούμε, αλλά δεν σας αναγνωρίζουμε, δεν σας νομιμοποιούμε, ζητάμε να φύγετε.

Όταν η συνέλευση της πλατείας Συντάγματος είπε ότι “δεν θα φύγουμε αν δεν φύγετε”, έκανε τις πλατείες όλης της χώρας οχυρά δημοκρατίας, ελπίδας, συμμετοχής, ενεργητικότητας και αλληλεγγύης. Ο αγώνας αυτός δεν πρέπει να τελειώσει αν δεν στείλει το πολιτικό σύστημα της χρεοκοπίας και της διαπλοκής στα σκουπίδια της ιστορίας.

Αυτές τις ώρες, η ΚΟΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους της να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε αυτό το ανεπανάληπτο λαϊκό ξέσπασμα, για να μαζικοποιηθεί κι άλλο, για να κατέβουν εκατοντάδες χιλιάδες και εκατομμύρια λαού στο δρόμο, να πλημμυρίσουν οι πλατείες της χώρας, για να φύγουν οι υπεύθυνοι και να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα. Η καλύτερη υπηρεσία που έχει σήμερα να προσφέρει η αριστερά είναι να βγει από το κάδρο του πολιτικού συστήματος και να μην φοβηθεί να συνεισφέρει στην ανατροπή του, να σεβαστεί αυτό το ακηδεμόνευτο κίνημα και να μην μεταφέρει αγχωμένα τις πολιτικές της αναλύσεις θέλοντας να τις επιβάλει. Ο μέχρι σήμερα χαρακτήρας του κινήματος εξασφαλίζει τη μαζικότητά του και τη γνήσια έκφραση της λαϊκή θέλησης.

Οι στιγμές που ζούμε είναι σημαντικές. Με συναίσθηση της δύναμης των χιλιάδων λαού που καταλαμβάνουν καθημερινά τις πλατείας της χώρας, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια μεγάλη αλλαγή.

Να φύγουν η κυβέρνηση, η τρόικα, το μνημόνιο
Να ανατραπεί το πολιτικό σύστημα της χρεοκοπίας και της διαπλοκής
Πραγματική Δημοκρατία Τώρα
Αθήνα, 30/5/2011
και εδώ: http://koel.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου