Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Δείτε τι δημοσιεύαμε στις 19/4/2010: Το "κάψιμο" των Κινέζων ήταν επιβεβλημένο για να μπορέσει η Κυβέρνηση να επιβάλλει τα δυσβάσταχτα μέτρα..


Πολύ πριν το Μνημόνιο.....


Τι γίνεται με τα Spreads τελικά ;

Οι «αγορές» συνεχίζουν να μας δανείζουν αλλά, με ακριβό τίμημα.. τα spreads σήμερα εκτινάχθηκαν στις 458 μονάδες βάσεις, κάτι που σημαίνει ότι δανειζόμαστε με 4,58 % πάνω από τη Γερμανία !

Οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι ήδη να μας δανείζουν με επιτόκιο σαφώς μικρότερο από τις αγορές αλλά, με δυσβάσταχτους όρους και προϋποθέσεις, από τη στιγμή που για να συμβεί αυτό καλωσορίζουμε το ΔΝΤ στο «σπίτι» μας !

Οι Αμερικανοί και τα διεθνή funds ποντάρανε στα προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας, έχοντας στο στόχαστρο το Ευρώ, με σκοπό να κερδίσουν πολλά δισεκατομμύρια σε βάρος της Ευρωζώνης !

Οι Γερμανοί κάνουν τους «Κινέζους» σε όλα τούτα διότι τους «συμφέρει» μεσοπρόθεσμα η υποτίμηση του Ευρώ αφού, είναι η πρώτη εξαγωγική δύναμη της Ε.Ε. και η τρίτη παγκοσμίως !

Οι Κινέζοι προσφέρθηκαν να μας δανείσουν, με οικονομικούς όρους και δεν έθεσαν πολιτικά κριτήρια αλλά, τους κλείσαμε κατάμουτρα την πόρτα ! Αλλιώς, πώς θα μπορούσε η Ελληνική Κυβέρνηση να «πείσει» τον Ελληνικό Λαό για την «αναγκαιότητα» των επαχθών μέτρων ; Θα μας άφηναν Αμερικανοί, Άγγλοι και Γερμανοί να «απεξαρτηθούμε» από το σφιχταγκάλιασμα τους ;

Τελικά, τα spreads δεν είναι μόνο το οικονομικό εκείνο εργαλείο που ορίζει τις αναγκαιότητες της Ελληνικής Οικονομίας σήμερα.. Είναι ο μοχλός πολιτικής πίεσης, από την Ευρώπη και την Αμερική, για την επιβολή των χειρότερων και επαχθέστερων κοινωνικών μέτρων που έχουν ληφθεί ποτέ στην Ελλάδα ! Γιατί, πολύ απλά, αν μας δανείζανε οι Κινέζοι σήμερα και, για τα επόμενα τριάντα χρόνια, δε θα συζητούσαμε καν για όλα όσα θα απελάσουν οι Έλληνες από τούδε κι εφεξής.. !

Αυτό γίνεται χονδρικά με τα spreads.. !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου