Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Τα «τάγματα ασφαλείας» ξανάρχονται

Αυτόκλητοι πολιτοφύλακες στρατολογούν και εκπαιδεύουν πολίτες με σκοπό να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους για να αντιμετωπίσουν την αύξηση της εγκληματικότητας.



Τον νόμο στα χέρια τους επιχειρούν να πάρουν ομάδες αυτόκλητων πολιτοφυλάκων, η λειτουργία και ο σκοπός των οποίων θυμίζουν έντονα παραστρατιωτικές οργανώσεις. Οργανωμένες ομάδες που ρέπουν προς την ακροδεξιά στρατολογούν πολίτες και τους εκπαιδεύουν. Τα επικίνδυνα αυτά φαινόμενα εξαπλώνονται θυμίζοντας παλαιότερες εποχές.
Με καθαρή ακροδεξιά ρητορική τα μέλη των ομάδων αυτών επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τα φαινόμενα εγκληματικότητας και να αναδείξουν τον δικό τους ρόλο ως «συμπαραστάτη» στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις. Ο εθνικιστικός λόγος κυριαρχεί, καθώς επισείεται ο κίνδυνος εξ Ανατολών, ενώ οι ομάδες αυτές παραπέμπουν σαφώς σε «τάγματα εφόδου».
Μια πλειάδα συνδεδεμένων ιστότοπων αναδεικνύουν τη σημασία που έχει η δημιουργία «πατριωτικής πολιτοφυλακής», με έναν όπως λένε αντικειμενικό στόχο, «να είναι έτοιμοι την κρίσιμη ώρα»..........


Τα κείμενα για την «πατριωτική πολιτοφυλακή» έχει αναρτήσει το «γεράκι του Αιγαίου» και προτρέπει κάθε πατριώτη να γίνει μέλος της οργάνωσης.
Τα κείμενα για την «πατριωτική πολιτοφυλακή» έχει αναρτήσει το «γεράκι του Αιγαίου» και προτρέπει κάθε πατριώτη να γίνει μέλος της οργάνωσης.
Η ομάδα αυτή έχει οργανώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό «εκπαιδευτικές» ασκήσεις στα... βουνά ώστε οι «εθελοντές» να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την... ένοπλη εξέγερση και να παρέμβουν στο χάος που θα δημιουργηθεί. Οι οργανωμένες επιχειρήσεις στρατολόγησης «εθελοντών» γίνονται μέσα από social media, καθώς όχι μόνο δίνουν όλες τις πληροφορίες για τη στρατολόγηση μελών, αλλά επιχειρούν να δικαιολογήσουν τις ενέργειες αυτές λόγω της έκτακτης κατάστασης της χώρας.
Στρατολογούν μαθητές
Διαφορετικό τρόπο και δρόμο επιλέγει το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Οπλων (!) καθώς προχωρεί στη συγκρότηση της ελληνικής πολιτοφυλακής, στα πρότυπα της αμερικανικής πολιτοφυλακής στρατολογώντας ακόμη και... μαθητές.
Τα «τάγματα ασφαλείας» ξανάρχονται
Με την αιτιολογία της αύξησης της εγκληματικότητας το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Οπλων ίδρυσε την ελληνική πολιτοφυλακή επισημαίνοντας ότι δεν αποτελεί ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά ούτε και εμπορική επιχείρηση.
Στην ελληνική πολιτοφυλακή μπορούν να ενταχθούν και εν ενεργεία άνδρες των σωμάτων ασφαλείας και όπως υπογραμμίζεται: «...θα διατηρούν τους βαθμούς ιεραρχίας τους με δυνατότητα προαγωγών εντός της οργάνωσης και για τους νεότερους».
Οπως λένε η «εβδομαδιαία συνήθεια» των συμπολεμιστών πατριωτών έχει πλέον ως στόχο να βάλουν στη στρατιωτική εκπαίδευση κάθε Ελληνα πατριώτη. Μεταξύ αυτών που προτείνεται οι καθημερινές περιπολίες και
Οπως λένε η «εβδομαδιαία συνήθεια» των συμπολεμιστών πατριωτών έχει πλέον ως στόχο να βάλουν στη στρατιωτική εκπαίδευση κάθε Ελληνα πατριώτη. Μεταξύ αυτών που προτείνεται οι καθημερινές περιπολίες και η εκπαίδευση στις... πολεμικές τέχνες, αλλά εκπαίδευση και στα σκοπευτήρια.
Οι ομάδες αυτές θα διεξάγουν περιπολίες όλο το 24ωρο εντοπίζοντας πάσης φύσεως ποινικές παραβάσεις, ενώ θα φανούν «ιδιαίτερα χρήσιμες στην περίπτωση πυρκαγιών και πάσης φύσεως φυσικών καταστροφών και κοινωνικών ταραχών».
Σε σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο γίνεται πρόσκληση σε νέους να προσφέρουν... καθώς «η Ελληνική Αστυνομία σε περίπτωση εξέγερσης δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών».
Πάντως, τονίζεται ότι η πολιτοφυλακή δεν θα εμπλακεί στην καταστολή των διαδηλώσεων.
Η οργάνωση έχει αναρτήσει και βίντεο, όπου φαίνονται τα μέλη της να φορούν τη «φαιοπράσινη» και να εκπαιδεύονται σαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων.
Η οργάνωση έχει αναρτήσει και βίντεο, όπου φαίνονται τα μέλη της να φορούν τη «φαιοπράσινη» και να εκπαιδεύονται σαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων.
Η επιχείρηση στρατολόγησης απευθύνεται και σε παιδιά άνω των 16 ετών, καθώς θα τους προσφέρει online εκπαίδευση. Οι μαθητές στο προαύλιο θα καταγράφουν τις επιθετικές συμπεριφορές και θα βρίσκονται σε συνεχή περιπολία. Με αυτόν τον τρόπο «θα εκτονωθεί η νεανική τους ορμή χωρίς να στιγματίζονται και να υποτάσσονται σε σκοτεινές ομάδες».
Καθώς η ελληνική πολιτοφυλακή «δεν κρύβεται σε γιάφκες, δεν φοράει κουκούλες, ούτε κουβαλάει ρόπαλα και δόρατα, αλλά θα συνεργάζεται με όλους τους κρατικούς και κοινωνικούς φορείς, και θα έχει δημόσια αναγνώριση και αποδοχή».
Πρόσκληση σε ΛΟΚατζήδες

">Η «πατριωτική πολιτοφυλακή» εστιάζει στη «μετατροπή της  σκόρπιας ομάδας  σε συντεταγμένη, οργανωμένη, πειθαρχημένη, καλοκουρδισμένη μηχανή».
Η «πατριωτική πολιτοφυλακή» εστιάζει στη «μετατροπή της "σκόρπιας ομάδας" σε συντεταγμένη, οργανωμένη, πειθαρχημένη, καλοκουρδισμένη μηχανή».
Ιδιαίτερη πρόσκληση γίνεται προς τους εφέδρους καταδρομείς λόγω της σκληρής εκπαίδευσής τους, καθώς τους καλούν να γίνουν οι ομαδάρχες της ελληνικής πολιτοφυλακής οι οποίοι θα μπορέσουν να εκπαιδεύσουν και τους υπόλοιπους Ελληνες πολιτοφύλακες.
Πρότυπο για την ίδρυση της πολιτοφυλακής ακολουθεί ως υπόδειγμα τους έφεδρους των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και, όπως τονίζεται, «σκοπό έχει να εντάξει τις τοπικές λέσχες εφέδρων σε ένα κοινωφελές σχήμα εθνικής ασφαλείας», ώστε από την «εφεδρεία» να περάσουν στην ενεργό δράση.
Στην εκπαίδευση μέχρι σήμερα τα μέλη δίνουν έμφαση στην αντιμετώπιση ενέδρας και στις εφόδους, στην ανάπτυξη του στρατιωτικού πνεύματος.
Στην εκπαίδευση μέχρι σήμερα τα μέλη δίνουν έμφαση στην αντιμετώπιση ενέδρας και στις εφόδους, στην ανάπτυξη του στρατιωτικού πνεύματος.
Σημειώνεται μάλιστα ότι οι λέσχες εφέδρων είναι δύσκολο να γίνουν δεκτές από την ελληνική κοινωνία ως «δυνάμεις ασφαλείας» και για αυτό απαιτείται ένας κοινωφελής οργανισμός, όπως το ελληνικό κέντρου ελέγχου όπλων που θα δώσει την απαιτούμενη διάσταση.
Οι ομάδες αυτές θα περιπολούν στους δρόμους και κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους «φέρουν μαζί με τις συνηθισμένες στολές παραλλαγής τους τα διακριτικά της ελληνικής πολιτοφυλακής». Οι ομάδες αυτές ορίζουν και έναν διαχειριστή καθώς θα έχουν βιβλιάρια με κουπόνια συνδρομών. Οι συνδρομές που συλλέγονται κατατίθενται σε ποσοστό 70% σε λογαριασμό της τοπικής οργάνωσης για δαπάνες όπως εξοπλισμός και ασκήσεις και το υπόλοιπο ποσό θα κατατίθενται στον κεντρικό λογαριασμό για τα λειτουργικά έξοδα.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο έχουν δημιουργηθεί ομάδες σε όλη την Ελλάδα ακολουθώντας το δόγμα «Οσοι στον δρόμο και στο βουνό, όσοι στο βουνό και στον δρόμο».
Σύμφωνα με τον ιστότοπο έχουν δημιουργηθεί ομάδες σε όλη την Ελλάδα ακολουθώντας το δόγμα «Οσοι στον δρόμο και στο βουνό, όσοι στο βουνό και στον δρόμο».
Το δέλεαρ
Οι μισθοφόροι και οι... φοροαπαλλαγές
Το ελληνικό κέντρο όπλων προχωράει μάλιστα ακόμα παραπέρα. Ως δέλεαρ παρέχεται στο μέλλον «έμμισθη απασχόληση στους πολιτοφύλακες που έχουν υποδείξει τον ζήλο και την αξία τους στα πρώιμα στάδια ίδρυσης της ελληνικής πολιτοφυλακής».
Οι πόροι του ελληνικού κέντρου όπλων «Η Αθηνά» στηρίζεται ακόμη από δωρεές και κληρονομιές εισφορές, χορηγίες και επιχορηγήσεις του Δημοσίου και των δήμων και παντός άλλου φυσικού η νομικού προσώπου Δημόσιου ή Ιδιωτικού Δικαίου, ημεδαπού η αλλοδαπού.
Τονίζεται μάλιστα πως όλα τα ποσά που δωρίζονται στην «Αθηνά» εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα, αφού η «Αθηνά» ως ερευνητικός - τεχνολογικός φορέας αποτελεί ερευνητικό κέντρο (ημεδαπό μη κερδοσκοπικό ΝΠΙΔ) που επιδιώκει κοινωφελείς σκοπούς και απονέμει υποτροφίες (κωδικοί 059-060 της φορολογικής δήλωσης).
Το κάλσμα
«Χρειαζόμαστε μάχιμους και όχι γραφειάδες»
Ενα ακόμη σώμα που παραπέμπει σε παραστρατιωτική οργάνωση έχει δημιουργηθεί με την επωνυμία «πατριωτική πολιτοφυλακή». Σκοπός είναι να έχουν οργανωθεί οι «πατριώτες» -έτσι αυτοαποκαλούνται- σε μια «συντεταγμένη πειθαρχημένη πατριωτική στρατιωτική δύναμη» για να πολεμήσει υπέρ της εθνικής ασφάλειας.
Τα κείμενα έχει αναρτήσει το «γεράκι του Αιγαίου» και προτρέπει κάθε πατριώτη να γίνει μέλος της «πατριωτικής πολιτοφυλακής». Σύμφωνα με τα επιχειρήματα που επικαλείται, η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη και στο χάος που θα δημιουργηθεί κάποιοι «ανθέλληνες» θα το εκμεταλλευθούν «ένοπλα» και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρχει μια οργανωμένη ομάδα «με χαρακτηριστικά ετοιμοπόλεμης στρατιωτικής μονάδας άμεσης ανταπόκρισης».
Οι υποψήφιοι στόχοι
Ως τότε η μονάδα αυτή οργανώνεται και εκπαιδεύεται -δεκάδες βίντεο έχουν αναρτηθεί από την εκπαίδευση σε βουνά- όπως υποστηρίζεται «μέσα από απολύτως νόμιμα κανάλια». Η πρόσκληση είναι να φορέσουν οι εθελοντές την «φαιοπράσινη» με την υποσημείωση ότι «η εκπαίδευση των πολιτών γίνεται με ασφάλεια».
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο... χάος που θα δημιουργηθεί φωτογραφίζονται οι «υποψήφιοι στόχοι». Στο χάος θα έρθει η πατριωτική πολιτοφυλακή και οι «βετεράνοι» που θα πρέπει να αναλάβουν δράση. «Χρειαζόμαστε μάχιμους και όχι... γραφιάδες» είναι το σλόγκαν. Και όπως επισημαίνεται, η «πατριωτική πολιτοφυλακή» θα συνεχίσει την εθνική εκστρατεία -με κάθε μέσο- «μέχρι να έχει την απαραίτητη δύναμη να επιβάλει τον σχεδιασμό».
Στις ανακοινώσεις που αναρτούν στα φιλικά social media για τις στρατιωτικές εκπαιδεύσεις λένε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Αλλη μια, η 6η κατά σειρά, τακτική εβδομαδιαία Ορεινή Στρατιωτική Εκπαίδευση της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής έλαβε πέρας με επιτυχία και ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή συναγωνιστών σ' αυτή... Προστέθηκε νέο υλικό και θέματα εκπαίδευσης κι αυτό που έμεινε από την ημέρα είναι ο... ακόμη υψηλότερος δείκτης ηθικού και ενθουσιασμού... επίσης, στα συν προσμετράται και ο όλο και ανώτερος βαθμός επίτευξης του «συντεταγμένου» της Μονάδας...».
Μια άλλη ανακοίνωση γράφει ότι «μας φέρνει στην ευχάριστη θέση να αποφασίσουμε ως Επιτελείο της Μονάδας την επίσημη ίδρυση της 2ης Διμοιρίας... Τιμής δε ένεκεν της 2ης Πατριωτικής Ομάδας που στήριξε με πατριωτικό πάθος, πίστη και απαράμιλλο σθένος το Εθνικοπατριωτικό μας εγχείρημα η 2η Διμοιρία λαμβάνει το όνομα αυτής της Ομάδας των Συναγωνιστών (Συμπολεμιστών μας πια)....και το όνομα αυτής «Διμοιρία ΦΟΙΝΙΞ»...».
Στα ερωτήματα που θέτουν «ειδήμονες» -αυτό τον χαρακτηρισμό τους αποδίδουν- όπως «...μα καλά, τι δουλειά έχει η Πατριωτική Πολιτοφυλακή να εκπαιδεύεται σε κατάβαση πλαγιάς 20 μέτρων γεμάτη από ασταθείς πέτρες με σκοινί;». Τι δουλειά έχει η Ορεινή Πλαγιά στο «αστικό πεδίο μάχης που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον μια Δύναμη Πολιτοφυλακής;» απαντούν: «...μήπως μπορείτε να φανταστείτε πώς είναι μια πόλη τσακισμένη από εκτεταμένες δυναμικές εκρήξεις; Για να το φανταστείτε, φέρτε στο μυαλό σας ένα μεγάλο σεισμό... πώς νομίζετε θα μοιάζουν τα κτίρια; Με ορεινούς όγκους γεμάτους πέτρες θα μοιάζουν... Με την ορεινή πλαγιά στην οποία εκπαιδεύονται οι Πολιτοφύλακές μας θα μοιάζουν...».
Στο διαδύκτιο
Ιστότοπος ο οποίος όπως φαίνεται συνεργάζεται με την «πατριωτική πολιτοφυλακή» ανάρτησε σχετικό δημοσίευμα της ακροδεξιάς εφημερίδας «Στόχος» που αφορά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στην Αθήνα.
  • Με αφορμή τη συνεδρίαση της αυριανής διυπουργικής το σχόλιο είναι πως πρέπει «να γνωρίζουν οι Ελληνες ότι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα θα γίνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από οποιαδήποτε... απόφαση κι αν λάβει το καθεστώς! Από ποιους θα γίνει, προς τα πού και πάνω από ποιους θα παρελάσουν, θα εξαρτηθεί από τις ίδιες τις αποφάσεις τους...».
Εχουν ήδη πραγματοποιήσει 23 ορεινές εκπαιδεύσεις
Σύμφωνα με όσα έχουν αναρτήσει στον ιστότοπό τους, τα μέλη της «πατριωτικής πολιτοφυλακής» έχουν διοργανώσει μ000σήμερα 23 ορεινές στρατιωτικές εκπαιδεύσεις.
ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου