Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Φωτιά άναψε στη ΔΗΜΑΡ η δήλωση Γιομπαζολιά για το μεταναστευτικό

Αντιδράσεις προκαλούν στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ οι απόψεις του προαλειφόμενου για υποψήφιου στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας – εκ μέρους του συνεργαζόμενου σχήματος των«Ελεύθερων Πολιτών» - Μάκη Γιομπαζολιά για το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με τον Θέμη Δημητρακόπουλο, μέλος τηςΚεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Γιομπαζολιάς, μιλώντας στοEXTRA-3, πρότεινε την εκτόπιση των «λαθρομεταναστών» σε στρατόπεδα που θα δημιουργηθούν σε ξερονήσια του Αιγαίου. Ο κ. Δημητρακόπουλοςχαρακτηρίζει απαράδεκτη την πρόταση του κ. Γιομπαζολιά.
 
«Θέσεις σαν κι αυτή απέχουν από την αντίληψη για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το αξιακό περιεχόμενο της Αριστεράς, για τα θέματα που σχετίζονται με τη μετανάστευση και τα συνακόλουθα προβλήματα. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα ξερονήσια θυμίζουν άλλες εποχές που πιστεύαμε ότι έχουμε αφήσει πίσω μας οριστικά» επισημαίνει ο κ. Δημητρακόπουλος.
 
Τα υπαρκτά προβλήματα στο θέμα των μεταναστών, η Δημοκρατική Αριστερά τα αντιμετωπίζει πάντα στη βάση των ανθρωπιστικών αρχών, πολύ μακριά από ολοκληρωτικού και ρατσιστικού τύπου αντιλήψεις, από τις οποίες εμφορούνται άλλα κόμματα και κομματίδια.
 
Επιπλέον, ο κ. Δημητρακόπουλος τονίζει ότι δεν δέχεται να είναι συνυποψήφιος με τον Μάκη Γιομπαζολιά στην Α’ Αθήνας.
 
«Μετά απ' αυτή τη δήλωση, είναι προφανές ότι ο Μ. Γιομπαζολιας δεν μπορεί να είναι συνυποψήφιος με τους προερχόμενους απο τη Δημοκρατική Αριστερά συντρόφους και συντρόφισσες – του υπογράφοντος περιλαμβανομένου. Προφανώς και το κόμμα θα επιληφθεί άμεσα για το θέμα και θα ζητήσει απο τους Ελεύθερους Πολίτες να αποσύρουν την υποψηφιότητα Γιομπαζολιά στην Αθήνα» σημειώνει.
 
«Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά δεν δέχομαι να είμαι συνυποψήφιος με τον Μάκη Γιομπαζολιά στην Α’ Αθήνας. Υπάρχουν όρια ακόμη και στην ανοχή, και τα όρια αυτά ξεπεράστηκαν» καταλήγει. 

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου