Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ποιοι «γαλάζιοι» διαγραφέντες πάνε στον Καμμένο για να μην καούν πολιτικά...


Με την προοπτική της επιστροφής των «16»διαγραφέντων στην ΝΔ να έχει πλέον κλείσει οριστικά –μετά και την προχθεσινή, κατ’ εντολήν της ηγεσίας, ξεκάθαρη αναφορά του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής- οι ανεξάρτητοι βουλευτές που τέθηκαν εκτός της «γαλάζιας» Κ.Ο.αναζητούν πολιτική διέξοδο στο κόμμα του Π. Καμμένου. 

Την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνάντησή τους στην Βουλή, προκειμένου να προσδιορίσουν τα σημεία ταύτισής τους και να συναποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Ήδη κάποιοι πάντως –πέραν της κ. Κουντουρά η οποία πραγματοποίησε και κοινή εμφάνιση με τον κ. Καμμένο στο Δίστομο την Κυριακή, για την ιδρυτική διακήρυξη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων- έχουν εκδηλώσει παρασκηνιακά την πρόθεσή τους να αναζητήσουν πολιτική στέγη στον «επαναστάτη της λαϊκής δεξιάς».

Μεταξύ αυτών ο Π. Μελάς και ο Δ. Σταμάτης οι οποίοι μεθαύριο, κατά τη συνάντηση των διαγραφέντων, αναμένεται να επιδιώξουν να πείσουν και άλλους βουλευτές να προσχωρήσουν στο κόμμα του κ. Καμμένου.
Αυτό βέβαια δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Θα πρέπει να βρεθεί πέραν της κοινής συνιστώσας όλων –εκτός της αντιμνημομνιακής τους κατεύθυνσης- και ένα modus operandi ως προς τη δομική διάρθρωση του νέου κομματικού φορέα. 

Υπέρ της προσχώρησής του στο κόμμα Καμμένου δείχνει να προσανατολίζεται και ο Κ. Μαρκόπουλος, για τον οποίο όμως κομβικής σημασίας είναι η ηγετική διάρθρωση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»
Ο ίδιος ο κ. Καμμένος άλλωστε δείχνει να παραμένει υπέρ της θέσης του ότι δεν προτίθεται να τεθεί επικεφαλής του κόμματος, θέση όμως η οποία –νομικά- είναι απαραίτητη προκειμένου να εγκριθεί η σύσταση του κομματικού φορέα από τον Άρειο Πάγο. 

Ως εκ τούτου, πιθανότερος να τεθεί επικεφαλής εκτιμάται ότι είναι ο Χρήστος Ζώης. Ο τ. Βουλευτής Λάρισας της ΝΔ διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με τον κ. Καμμένο και έχει οικοδομήσει προφίλ μετριοπαθούς και ευπρεπούς πολιτικού, το οποίο μπορεί τελικά να αποτελέσει το «δαβατήριό» του για την αρχηγία του κόμματος, πόλο έλξης για τη μεγάλη μερίδα των διαγραφέντων αλλά και το αντίβαρο στο προφίλ Καμμένου, με το οποίο αρκετοί εκ των διαγραφέντων δυσκολεύονται να ταυτιστούν. 

Αίνιγμα παραμένει και η στάση του Γ. Βλάχου ο οποίος φέρεται ενήμερος για την μεθαυριανή συνάντηση, δεν είναι ωστόσο βέβαιο ότι θα παραστεί. Πάντως, κάτι τέτοιο καθόλου δεν αποκλείεται δεδομένης της σαφούς πλέον κομματικής θέσης απέναντι σε όσους καταψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση και δεν υπερψήφισαν τους εφαρμοστικούς νόμους. 

Πέραν του κ. Βλάχου –ο οποίος είναι ασαφές τι θα κάνει την Τετάρτη- μάλλον δε θα μετέχουν στη «συνάντηση των γαλάζιων διαγραφέντων» και οι κ.κ. Γκιουλέκας, Καρασμάνης, Βόζεμπεργκ και Τζήμας. Θετικοί ως προς την παρουσία τους είναι οι κ.κ. Ιατρίδη, Κόλλια, Γαληνός και βέβαια οι κ.κ. Ζώης, Σταμάτης, Μαρκόπουλος και Μελάς. 

Την ίδια στιγμή, εν αναμονή βρίσκονται οι κ.κ. Κεφαλογιάννης, Καριπίδης, Λεονταρίδης, Τζηκαλάγιας και Δερμετζόπουλος, η επανένταξη των ποίων στο «κομματικό μαντρί» θεωρείται ζήτημα ημερών, χωρίς βέβαια να αποκλείεται το ενδεχόμενο να συνδυαστεί με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ για τις εκλογές. 

Πάνος Ρασσιάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου