Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Η μοιρασιά των πετρελαίων του Αιγαίου με την Τουρκία

Την ιδία εποχή (2010) που ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο έλεγαν ότι δεν υπάρχει σταγόνα πετρελαίου στο Αιγαίο ΚΑΙ πως δεν θα υπάρξει ποτέ συνεκμετάλλευση με τους Τούρκους των φυσικών πόρων του Αιγαίου, και μυστικές συνομιλίες τους , ο Γ. Παπανδρέου συζητούσε με τον Τούρκο υπουργό ενέργειας Τανέρ Γιλτίζ, θέματα μοιρασιάς των κοιτασμάτων στο Αιγαίο!

 Μόλις χθες ο Τούρκος υπουργός ερωτώμενος από δημοσιογράφους στην Αττάλεια αν θα μπορούσε να τεθεί θέμα κοινών ερευνών για πετρέλαια από την Ελλάδα και την Τουρκία στο Αιγαίο είπε τα έξης: «Kατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα ( Μάιο 2010) είχε συζητηθεί το θέμα αυτό. Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε τέτοιες προτάσεις για κοινά σχέδια για το Αιγαίο».
Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει την προσπάθεια τη ελληνικής κυβέρνησης με ψέματα να πείσει τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει ορυκτός πλούτος στην Ελλάδα και κυρίως δεν μπορεί να υπάρξει συνεκμετάλλευση του πλούτου αυτού με την Τουρκία.
Τώρα αποκαλύπτεται γιατί ο Θεόδωρος Πάγκαλος τον Φεβρουάριο του 2010, σαν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε στη Βουλή τα εξής, μετά τιε πρώτες αποκαλύψεις μου από την τηλεόραση για τα πετρέλαια που υπάρχουν στο υπέδαφος της Ελλάδας: «Ο παλιός μου φίλος, Κώστας Χαρδαβέλλας  είπε στην εκπομπή του ότι υπάρχει πετρέλαιο στο Καστελόριζο. Αν και του έχω ζητήσει πολλές φορές το κλειδί του μυστηρίου, δεν μου το έχει δώσει ο Χαρδαβέλλας για να μάθω και γω που βρίσκονται τα πετρέλαια στο Καστελόριζο».........................


Τον Απρίλη του 2010, όχι τυχαία, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, επιλέγει τοΚαστελόριζο για να ανακοινώσει και επίσημα την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ.
Μάιο του 2010 έρχεται ο Ερντογάν στην Αθήνα και στα πλαίσια της μυστικής διπλωματίας συζητά με τον Γ. Παπανδρέου για συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου. Τον Νοέμβρη του 2010 ο ΓΑΠ δηλώνει «συνεργασία της Ελλάδας με την Τουρκία και συνεκμετάλλευση των φυσικών πόρων του Αιγαίου δεν μπορεί να υπάρξει όσο παραμένει  η απειλή του casus belli από την Τουρκία. Η στάση μας στο θέμα αυτό είναι αταλάντευτη» Για πρώτη φορά ο Έλληνας πρωθυπουργός αναγκάζεται να παραδεχτεί ενώ μέχρι τώρα τα διέψευδε όλα περί πετρελαίων στο Αιγαίο, λέγοντας αυτήν τη φορά:«Σύντομα θα υπάρξει πρωτοβουλία για να ζητήσει η Ελλάδα τα πιθανά κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο».
Τον Γενάρη του 2011 ο Γιώργος Παπανδρέου πραγματοποιεί επίσκεψη στο Τουρκία. Στην μυστική ατζέντα των συνομιλιών είναι πάλι η το θέμα των πετρελαίων στο Αιγαίο. Όταν αυτό το παρουσιάζω στην εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» στο ALTER, την ίδια μέρα ο υπουργός εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, το διαψεύδει κατηγορηματικά, δίνοντας μαθήματα «εθνικής σοβαρότητας».
-Ποιος λέει ότι συζητείται εκμετάλλευση του Αιγαίου, δηλώνει με περισσή θρασύτητα ο τότε υπουργός εξωτερικών. Λέμε ευθέως και ειλικρινά ότι δεν συζητείται συνεκμετάλλευση, δεν έγινε καν σχετική συζήτηση με τον τούρκο πρωθυπουργό, τα εθνικά θέματα είναι άγια θέματα και δεν χωράνε λαϊκισμούς.
Ένα χρόνο μετά, στις 12 Μάρτη του 2012, ο τούρκος υπουργός Ενέργειας Τ. Γιλντίζ, εκθέτει ανεπανόρθωτα Γ. Παπανδρέου και Δρούτσα και αποκαλύπτει την αναξιοπιστία τους, ανακοινώνοντας επίσημα ότι υπήρξανε συζητήσεις μεταξύ Ερντογάν και Παπανδρέου το Μάιο του 2010 για κοινές έρευνες και συνεκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου