Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ταξίδι σε μια θάλασσα τρικυμιώδη

Ειναι ορατός ο κίνδυνος για «περιορισμένη αναστολή» των δόσεων του ΔΝΤ προς την Ελλάδα; Η απάντηση, δυστυχώς, είναι θετική, αν και λογικά θα ανέμενε κανείς πως μετά την απόφαση του ΔΣ του ΔΝΤ της Πέμπτης, με την οποία ενέκρινε το κονδύλι των 28 δισ. ευρώ, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά για τη χώρα μας. Η γενική διευθύντρια, Κριστίν Λαγκάρντ, μίλησε με κολακευτικά λόγια για τις.....
προσπά­θειες που γίνονται, αλλά δεν έκρυψε τους μεγάλους κιν­δύ­νους και ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, δεν απέκλεισε παρακράτηση των μελλοντικών δόσεων, εάν η κυβέρ­νη­ση, νυν και επόμενη, δεν υλο­ποι­ή­σουν τα συμφωνη­θέντα. Σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», ο κ. Τόμσεν συνέδεσε την πιθα­νό­τητα ανα­στο­λής των δανείων με την αργή αναμόρφωση του προϋ­πο­λογισμού και τη μη ιδιωτικοποίηση βασικών βιομηχανιών και άλλων περιουσιακών στοιχείων του κράτους.
Βέβαια, ο κ. Τόμσεν που στη συνεδρίαση του ΔΣ υποστήριξε με πάθος το πρόγραμμα του ΔΝΤ και τη δυνατότητα των Ελλήνων «να τα καταφέρουν», αναφέρ­θηκε σε μία πιθανότητα, η οποία όμως δεν πρέπει επ' ουδενί να αποκλειστεί και θα πρέπει η κυβέρ­νη­ση και ο αρμόδιος πρωθυπουργός να φανερώσουν την αλήθεια στον λαό. Η κινδυνολογία δεν είναι προτέ­ρημά μου, ειδικά όταν πρόκειται για το ζήτημα του Μνη­μονίου, που επιβλήθηκε στον λαό για να καλυφ­θούν τα τεράστια λάθη του προηγούμενου πρωθυπουρ­γού και του πρώην υπουργού Οικονομικών. Αλλωστε, η παρά­θε­ση των γεγονότων και της αλήθειας δεν αποτελεί κινδυνολογία.
Παρά την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης, που θα αυξήσει τη δυστυχία του λαού, ούτε οι δανειστές ούτε τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τις Ελληνίδες και τους Ελληνες και να τους φωνάξουν την πολυπόθητη λέξη «σωθήκαμε». Αντίθετα, το ταξίδι είναι μακρινό και η θάλασσα είναι τρικυμισμένη, ενώ -δεν πρέπει να ξεχνάμε την υλοποίηση των υποσχέσεων που ανέλαβαν πολιτικοί, οι οποίοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

www.ethnos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου