Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ρομπάι: «Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα στη μοίρα της»


Ερωτηθείς από την εφημερίδα De Tijd για το εάν οι Ευρωπαίοι το έχουν «παρακάνει» με την Ελλάδα, ο Ρομπάι υποστήριξε ότι «δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς», αφού η χώρα μας έζησε επί μακρόν πάνω από τις δυνάμεις της.
«Ξέρω ότι αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι πολύ επώδυνο για τους Έλληνες. Αλλά ποια είναι η εναλλακτική λύση; Να συνεχίζουν μήπως να συσσωρεύουν ελλείμματα και να αναγκάζονται εκ των υστέρων να κάνουν ακόμα πιο δραστικές περικοπές; Δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ελλάδα στην μοίρα της», τόνισε ο Ρομπάι, σημειώνοντας ότι και οι ίδιοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις.
Στα πλαίσια αυτά, ο πρόεδρος της ΕΕ υπεραμύνθηκε του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να πετύχει ανάπτυξη, αν και η διαδικασία θα συντελεστεί «με πιο αργούς ρυθμούς απ' ότι ελπίζουν πολλοί».
Βέβαια, διευκρίνισε ότι η ανταγωνιστικότητα της χώρας θα έλθει με τις μειώσεις μισθών, που θα δώσουν ώθηση στις επιχειρήσεις που επί χρόνια προσανατολίζονται στις εξαγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου