Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Γιατί κρύβουν την αλήθεια με το swap της Goldman Sachs

Να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της ΕΚΤ για το swap της Goldman Sachs, ζητά ο Νίκος Χουντής με ερώτησή του στον Πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.
Μπορεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εξακολουθεί να αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα, την έκθεση που είχε συντάξει για το...


swap του 2001, που αγόρασε η Ελλάδα από την Goldman Sachs, αν της το ζητήσει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ή άλλες δικαστικές αρχές; Αυτό το ερώτημα θέτει προς τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.
Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής, με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που κατέθεσε σήμερα, αναφέρεται:
-Πρώτον, στο “δημοσιογραφικό πρακτορείο Bloomberg, που έχει στραφεί δικαστικά σε βάρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διότι αρνείται να δημοσιοποιήσει έκθεσή της σχετικά με τον τρόπο που η Ελλάδα χρησιμοποίησε νομισματικό swap, που αγόρασε από την επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, επικαλούμενη την αναστάτωση που θα προκληθεί στις διεθνείς αγορές” και
-Δεύτερον στην “εξεταστική επιτροπή της ελληνικής Βουλής που εξετάζει την υπόθεση της διόγκωσης των ελληνικών ελλειμμάτων” όπου ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ ανέφερε “ότι με το αρχικό swap της Goldman Sachs το χρέος της γενικής κυβέρνησης μπορεί να επιβαρύνθηκε κατά 2.8 δις ευρώ, αλλά όταν αυτό τέθηκε υπό διαπραγμάτευση μετά και άλλαξε χέρια, η αγοραία αξία του αυξήθηκε και έφτασε το 2008-2009 να είναι 5.3 με 5.4 δις ευρώ”.
Στην ερώτησή του ο Νίκος Χουντής ζητά από τον Πρόεδρο της ΕΚΤ να του παράσχει στοιχεία για τη διάρθρωση, τις προμήθειες της Goldman Sachs και την πορεία του εν λόγω swap, και καταλήγει, καλώντας τον κ. Ντράγκι “να αποστείλει την έκθεση στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές της Ελλάδας ή στην εξεταστική επιτροπή της ελληνική Βουλής, εάν του ζητηθεί”.


http://tragana-messinias.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου