Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ: Πολίτες κλαίνε έξω από την Αχαϊκή Τράπεζα στην Πάτρα


Σε πλήρη επαλήθευση των όσων ανάρτησε το Patrastimes.gr και τα οποία αφορούσαν σε επικείμενη κατάρρευση της προχώρησε πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις η τράπεζα της Ελλάδος η οποία ανακοίνωσε την ανάκληση αδείας της ΑΧΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ με παράλληλη τοποθέτηση εκκαθαριστή.
Λίγη ώρα μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης τα υποκαταστήματα της ΑΧΑΙΚΗΣ στην Πάτρα έμειναν χωρίς υπαλλήλους ενώ δεκάδες συναλλασσόμενοι και ιδιαίτερα καταθέτες έσπευσαν για να σηκώσουν χρήματα.
Στη Ρήγα Φεραίου και την Έλληνος Στρατιώτου όπου υπάρχουν δυο από τα σημαντικότερα καταστήματα της τράπεζας προσέτρεξαν δεκάδες μεριδιούχοι από τον χώρο των εμπόρων και των ελευθέρων επαγγελματιών με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Ανάστατοι είναι και εκατοντάδες μικροκαταθέτες στην περιοχή ενώ προβληματισμός υπάρχει και σε υπευθύνους οργανισμών και φορέων της Δυτικής Ελλάδας οι οποίοι έχουν καταθέσει μεγάλα χρηματικά ποσά στην τράπεζα............


Σε πολλές περιπτώσεις επιστρατεύτηκαν τα ΑΤΜ άλλων τραπεζών και οι αναλήψεις έγιναν μέσα από το πρόγραμμα ΔΙΑΣ. Τα καταστήματα της τράπεζας σε όλο το νομό παραμένουν κλειστά.
Οι μεγάλοι χαμένοι ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης – ακόμα κι αν βρεθεί ανάδοχος είναι οι μέτοχοι οι οποίοι σε πολλές των περιπτώσεων είναι άνθρωποι του μόχθου, έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες.
Πιάνει δουλειά η επιτροπή βρώμικου χρήματος
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του patratimes.gr με άνωθεν εντολή ο «Φάκελος ΑΧΑΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ – δανειοδοτήσεις» θα σταλεί και στην επιτροπή η οποία διερευνά υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Ήδη για το κεφάλαιο ΑΧΑΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ είναι ενήμεροι οι υπεύθυνοι και εντός των επομένων ημερών αναμένονται ανακοινώσεις ενώ αντιμέτωπα με έρευνα θα βρεθούν πρόσωπα τα οποία ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου διαχειρίζοντο και καθόριζαν με τις αποφάσεις τους την πολιτική της τράπεζας σε όλα τα επίπεδα.
ΠΗΓΗ: patrasTimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου