Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Νέο Βατοπέδι στο Πεντελικό καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ


Νέο Βατοπέδι δημιουργούν στην Πεντέλη με την κατάθεση τροπολογίας-σκάνδαλο με την οποία παραχωρούν στην εκκλησία (στην Μονή Πεντέλης) 23.000 στρέμματα αμφισβητούμενης, αναδασωτέας και προστατευόμενης περιοχής για να κάνει στα καμμένα της Πεντέλης, φωτοβολταϊκό πάρκο 3.500στρεμμάτων!
Η εν λόγω τροπολογία κατατέθηκε από τους οι εισηγητές βουλευτές Μ.Βαρβιτσιώτη (ΝΔ) και Γ.Χαραλαμπόπουλο (ΠΑΣΟΚ), στο Νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για την "αξιοποίηση" του Ελληνικού και το πρόγραμμα Ήλιος, που υπερψηφίζεται την Πέμπτη από την ολομέλεια της Βουλής.
"Πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο, ένα Βατοπέδι Νο2 που προωθείται με τις πλάτες του κ.Σαμαρά και του κ.Βενιζέλου. Να πάρει αμέσως σαφή θέση η Κυβέρνηση και ειδικά ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ.Παπακωσταντίνου", τόνισε ο βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης, προσθέτοντας πως  "πρόκειται για μεθόδευση που χρησιμοποιείται ως "Δούρειος Ίππος" για να κάνει τις ιερές business η Μονή Πεντέλης".
Ολόκληρη η δήλωση του Παπαδημούλη.................


"Όλη η Πεντέλη είναι καμένη τα τελευταία 15 χρόνια και στις καμένες εκτάσεις, με βάση το άρθρο 117, παρ. 3, του Συντάγματος "Δημόσια ή ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν ή καταστρέφονται από πυρκαγιά ή που με άλλο τρόπο αποψιλώθηκαν ή αποψιλώνονται, δεν αποβάλλουν για το λόγο αυτό το χαρακτήρα που είχαν πριν καταστραφούν, κηρύσσονται υποχρεωτικά αναδασωτέες και αποκλείεται να διατεθούν για άλλο προορισμό.
Η Εκκλησία επικαλείται ιδιοκτησία, ενώ έχει παραδώσει με πρωτόκολλο το Δημόσιο "Διακατεχόμενο δάσος" Πεντέλης με βάση τους νόμους 1700/1987 και 1811/1988. Η Μονή Πεντέλης υπέγραψε τη Σύμβαση με το Δημόσιο, που επικυρώνουν οι 2 νόμοι.
Επίσης, κάθετη είναι και η διαφωνία του WWF-Ελλάς, που τονίζει ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) πρέπει να αναπτύσσονται σε χώρους όπου δεν δημιουργούν περιβαλλοντικά προβλήματα.
Η κατάθεση φωτογραφικής τροπολογίας για το Πεντελικό, από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που παραχωρεί στην εκκλησία 23.000 στρέμματα, αμφισβητούμενης, αναδασωτέας και προστατευόμενης περιοχής για να κατασκευαστεί ένα φαραωνικό φωτοβολταϊκό πάρκο 3.500 στρεμμάτων αποτελεί σκάνδαλο. Πρόκειται για μεθόδευση που χρησιμοποιείται ως "Δούρειος Ίππος" για να κάνει τις ιερές business η Μονή Πεντέλης.
Το πάθημα του Βατοπεδίου δεν έγινε φαίνεται μάθημα ούτε στους εκκλησιαστικούς κύκλους ούτε στην πολιτική ηγεσία της χώρας. Τι θέση παίρνει για αυτή την φωτογραφική ρύθμιση ο κ. Βενιζέλος; Η διακήρυξη του κ. Καραμανλή "όπου ήταν πράσινο θα γίνει ξανά πράσινο" δεσμεύει τον κ. Σαμαρά; Ποιος εμποδίζει την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να προχωρήσει στην ταχεία αναδάσωση της περιοχής και κωλυσιεργεί επί 4 σχεδόν χρόνια;Η Πεντέλη και η δημόσια περιουσία, το πράσινο και η προστασία του περιβάλλοντος είναι για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου είναι "τα Αγία των Αγίων" και ως τέτοια θα την υπερασπιστούμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου