Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Αυτοδυναμία ή ακυβερνησία ;


του Χρήστου Τελλίδη*

Σε λιγότερο, από περίπου, έξι εβδομάδες η χώρα και οι Έλληνες θα κληθούν στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν την νέα κυβέρνηση που θα διαχειριστεί, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, το Μνημόνιο, τα προγράμματα για ανάπτυξη και τα συμφωνηθέντα με την Τρόικα και τους δανειστές μας. Το στοίχημα όλων όσων ασχολούνται με τα πολιτικά πράγματα και την πολιτική στην Ελλάδα είναι, πλέον, η υλοποίηση των προγραμμάτων για έξοδο της χώρας από την ύφεση και την ανεργία και ειδικότερα η πλήρης υλοποίηση των αναπτυξιακών μέτρων και των διαρθρωτικών αλλαγών που θα αλλάξουν την πορεία μας προς το καλύτερο.

Η Νέα Δημοκρατία κι ο Αντώνης Σαμαράς από νωρίς, από την αρχή του πρώτου μνημονίου, είχαν δείξει το δρόμο για την ποθούμενη ανάπτυξη, που αποτελεί και τον μονόδρομο για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την μοναδική ελπίδα για τους Έλληνες. Αυτό, αρχικά δεν είχε γίνει κατανοητό, ούτε και αποδεκτό ακόμα και από τους εταίρους της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρώπη, από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα όμως, σήμερα κρίνεται από όλους απαραίτητο. Σήμερα, σύσσωμη η Ευρώπη έχει έλθει βήματα κοντύτερα προς τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά, αποδεχόμενοι το δρόμο της ανάπτυξης και δικαιώνοντας πλήρως τις πολιτικές θέσεις του κόμματος, έναντι του μνημονίου, τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της έχουν αποδείξει, τόσο στους Ευρωπαίους εταίρους μας, όσο και προς τον Ελληνικό Λαό, πως δεν λειτουργεί με μικροκομματικά κριτήρια, στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, αλλά με γνώμονα τα συμφέροντα της Ελλάδας και των Ελλήνων. Κοινή είναι πια η παραδοχή πως η υπεύθυνη στάση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας βοήθησε τη χώρα στις δύσκολες ώρες και έβαλε τις πραγματικές βάσεις για μια καλύτερη Ελλάδα. Σε αυτά τα πλαίσια και με βάση το γεγονός πως η πατρίδα μας χρειάζεται σήμερα, περισσότερο από ποτέ, μια ισχυρή κυβέρνηση ο Ελληνικός Λαός θα κληθεί να απαντήσει ουσιαστικά στο δίλλημα «αυτοδυναμία ή ακυβερνησία;».

Είναι, επίσης, κοινή η παραδοχή ότι η χώρα έχει διανύσει πλέον του μέσου της συνολικής προσπάθειας που καταβάλουμε όλοι μαζί για να εισέλθουμε σε τροχιά ανάπτυξης και να ξεφύγουμε από τη σπείρα της ύφεσης. Συνεπώς, η στιγμή είναι κρίσιμη και ιστορική. Στις κρίσιμες τούτες ώρες, είναι προδήλως φανερό, η χώρα χρειάζεται μιαν ισχυρή διακυβέρνηση που θα μπορεί να υλοποιήσει το στοίχημα της ανάπτυξης. Αυτό το στοίχημα, σήμερα, μπορεί να το κερδίσει μόνον η Νέα Δημοκρατία κι ο Αντώνης Σαμαράς και τούτο διότι, πρώτα και μόνον ο Πρόεδρος της ΝΔ έθεσε επιτακτικά ως προαπαιτούμενο, για την έξοδο της χώρας από την κρίση, την ανάπτυξη. Πρώτα ο Αντώνης Σαμαράς διαπραγματεύτηκε, σοβαρά και συνετά, με τους Ευρωπαίους και την Τρόικα την ελληνική υπόθεση για πρώτη φορά ύστερα από δύο χρόνια σιωπής, μεμψιμοιρίας και αστοχιών.

Σε έξι περίπου εβδομάδες οι Έλληνες θα κληθούν να απαντήσουν στις κάλπες τι ακριβώς επιθυμούν. Θέλουμε «αυτοδύναμη» και ισχυρή διακυβέρνηση που θα μας δώσει ελπίδα ή «ακυβερνησία» που θα μας βάλει περισσότερο στην ύφεση και την ανέχεια; Στο ερώτημα, λοιπόν, αυτό η λογική και συνετή απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι μια: «Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία». Για το καλό της χώρας, των Ελλήνων και των παιδιών μας.

*Ο Χρήστος Τελλίδης έχει Μεταπτυχιακό Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Διπλ. Μηχανολόγος – Μηχανικός ΑΠΘ, Πρόεδρος του Συλ. Τεχνολογικού Μουσείου Δράμας και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου