Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Επιχείρηση παλινόρθωσης του ΠΑΣΟΚ και διαιώνισης του Μνημονίου

Λίγες εβδομάδες πριν από τις διαφαινόμενες εκλογές (εκτός κι αν κάποιοι παίζουν παιχνίδια αναβολής) και τα μεγάλα συμφέροντα, αυτά που στήριξαν τον Παπανδρέου στην επιτυχημένη προσπάθειά του να διαλύσει τη χώρα, άρχισαν να βάζουν σε εφαρμογή το νέο τους σχέδιο: Τις δημοσκοπήσεις. Αυτοί που ονειρεύονται τη συνέχιση ενός συστήματος και μιας κατάστασης που μας έφερε σ’ αυτή τη θέση, βγάζουν μπροστά τους γκαλοπατζήδες, τους ανυπόληπτους διαμορφωτές της κοινής γνώμης για να στηρίξουν τον… 
Βενιζέλο και να ακυρώσουν την προσπάθεια της ΝΔ για αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Τουλάχιστον δύο θα είναι οι δημοσκοπήσεις που θα κυκλοφορήσουν στα Κυριακάτικα φύλλα και δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει με το που ανέλαβε ο Βενιζέλος ο οποίος μάλιστα είναι είτε μαζί με τον Σαμαρά ή τον ξεπερνά (!!!) σε δημοφιλία και καταλληλότητα. Ο άνθρωπος που διέλυσε τη χώρα μαζί με τον ΓΑΠ, αυτός που από τον Ιούνιο του 2011 που ανέλαβε υπουργός Οικονομικών έχει κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, αυτός που βούλιαξε ακόμη περισσότερο τα κρατικά ταμεία, αφού καταλήστευσε τις τσέπες μας, εμφανίζεται στα γκάλοπ να προτιμάται για πρωθυπουργός. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Δηλαδή συμβαίνουν δύο πράγματα: Ή κόσμος έχει τρελαθεί και θα ψηφίσει το Βενιζέλο για σωτήρα της πατρίδας ή μας περνούν για μεγάλα κορόιδα.

Ας δούμε τα στοιχεία από τις δημοσκοπήσεις για να καταλάβουμε:

Σύμφωνα με το γκάλοπ της Kapa Research για το Βήμα της Κυριακής : Δίνει στη Νέα Δημοκρατία 18,1% στο ΠΑΣΟΚ 14,3%, στο ΚΚΕ 8,2% ενώ τέταρτο κόμμα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου με 7,2%.
Στην πέμπτη θέση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 6% και ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά με 4,9% ενώ ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 3,6% και η Χρυσή Αυγή 3,4%.
Εκτός Βουλής μένουν η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3%, η Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη με 1,1% και το Άρμα Πολιτών με 0,7%.
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνει 22,9%, με τον Αντώνη Σαμαρά να έχει το 21,7% και με το 52,5% να απαντά «κανένας από τους δύο».

Στο Έθνος της Κυριακής δημοσιεύεται γκάλοπ της Marc όπου φαίνονται τα εξής: Μέσα σε ένα μήνα, από Φεβρουάριο στο Μάρτιο η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ πέφτει από 10.1% σε 6,4% κι ο λόγος είναι ότι το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει σχεδόν πέντε μονάδες διότι προφανώς ο Βενιζέλος έχει το μαγικό ραβδάκι που φέρνει τη λήθη στους ανθρώπους.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ παίρνει 24,8% και 120 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 18,4% και 52 έδρες, το ΚΚΕ 10,4%, η Δημοκρατική Αριστερά του Κουβέλη 19,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Καμμένου 9,9%, 8,3% ο ΣΥΡΙΖΑ, 3,5% ο ΛΑΟ΅και 3,2% η Χρυσή Αυγή.

Στην ερώτηση για το ποιον θεωρούν κατάλληλο για πρωθυπουργό, ο Σαμαράς παίρνει 28,5% ενώ ο Βενιζέλος 28,3%. Όσο για τους πιο δημοφιλείς ο Κουβέλης πρώτος με 44.2%, ο Βενιζέλος με 32,5%, ο Σαμαράς με 29,1% και ο… Καμμένος με 28,7%.

Απίστευτα πράγματα.

Η μεθόδευση του συγκροτήματος Λαμπράκη – Ψυχάρη και του Μπόμπολα είναι ξεκάθαρη. Να στηρίξουν όσο μπορούν το δικό τους άνθρωπο, Β. Βενιζέλο και να δώσουν αβάντες στα νεοπαγή κόμματα όπως αυτό του Κουβέλη και του Καμμένου ώστε να πάμε σε πολυκομματική Βουλή κι ως εκ τούτου σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Γιατί όχι και με τον… Παπαδήμο πρωθυπουργό;

Το έχουμε ξαναγράψει ότι σε τέτοιες ανώμαλες καταστάσεις, σε ερμαφρόδιτες κυβερνήσεις και σε αναγκαστικές συνεργασίες η πίτα μοιράζεται ευκολότερα. Αυτό θέλουν οι νταβατζήδες που παίζουν με το λαϊκό αίσθημα. Διότι δε μπορεί να είναι έχουν τόσο λίγη εξυπνάδα και μνήμη οι Έλληνες που θα δώσουν συγχωροχάρτι στα εγκλήματα του Βενιζέλου και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Ούτε θα δώσουν τόση αβάντα στον Καμμένο και φυσικά δε μπορεί να παίζουν με τον γιαλαντζί Πασόκο κ. Κουβέλη.

Άρα κάτι άλλο παίζεται και ο κόσμος πρέπει να το προσέξει. Σε τόσο κρίσιμες καταστάσεις, σε όλα αυτά που περνά ο Έλληνας δε μπορεί να αφήσει την ψήφο του να πάει χαμένη ή καμένη. Ούτε να επιτρέψουν για ακόμη μια φορά τα κόλπα των νταβατζήδων.

Και μία πρόβλεψη: όσο θα πλησιάζουμε στις εκλογές, όλο αυτό το σύστημα που παίζει τον υπέρ πάντων αγώνα επιβίωσης και επικυριαρχίας του για τις επόμενες δεκαετίες – που θα καθορίσουν αν το αύριο μας θα είναι επανάληψη του χθες ή ένα νέο αύριο – θα διαπιστώνει ότι το παιχνίδι δεν θα του βγαίνει.

Κλιμακωτά θα επιστρατεύονται όλες οι εμφανείς και αφανείς εφεδρείες του, σε όλα τα πεδία: “πολιτικοί”, “δημοσιογράφοι”, “δημοσκόποι”, “αναλυτές”, “καλλιτέχνες”, ξένοι και ντόπιοι “σύμμαχοι”. Θα σχεδιάζονται και θα εκτελούνται προσεκτικά όλες οι στρατηγικές, όλα τα τεχνάσματα, όλες οι αποκαλύψεις, όλες οι διαρροές, με όλα τα μέσα, από όλα τα “Μέσα”. Θα δούμε απίστευτα, πράγματα, θα ακούσουμε απίστευτα πράγματα

θα βάλουν όλα τα μεγάλα μέσα για να «κοντύνουν» τον Σαμαρά. Όπως το προβλέψαμερ άλλωστε: Εκδότες και διαπλοκή εκστρατεύουν υπέρ Βενιζέλου

http://www.antinews.gr

από ksipnistere

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου