Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΚΊΝΗΜΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΌ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΈΝΩΝ

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΚΊΝΗΜΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΌ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΈΝΩΝ
zougla on line: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=320315&cid=122
Το ΕΚΚ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Κίνημα) δημιουργήθηκε προ τριών ετών για την προάσπιση των δικαιωμάτων των κοινωνικά αποκλεισμένων και ιδίως των διαζευγμένων
Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ (2008)

Η σημερινή πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί από τις εργασιακές και κοινωνικές ανισότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με ιδιαίτερη έμφαση στη χώρα μας, από τη κακή λειτουργία του Κράτους και την κοινωνική και πολιτική αναλγησία, οδήγησαν απλούς πολίτες να πάρουν πρωτοβουλίες προς όφελος των παιδιών τους, της οικογένειας και της πατρίδος τους.

Το Σύστημα αρχών της χώρας μας δεν είναι παιδοκεντρικό και όλοι είναι αδιάφοροι για την κατάληξη της νεολαίας των 600 ευρώ και των διαζευγμένων των 300 ευρώ.

Η ζοφερή πραγματικότητα απεικονίζεται στις συνέπειες του άστατου κράτους, της αναλγησίας και της ασυδοσίας. Η νεολαία δεν έχει οράματα και οι πολίτες δεν έχουν καμία προστασία. ........................

ακολουθεί βίντεο:

Οι γονικές σεξιστικές διακρίσεις τόσο στην οικογένεια όσο και στα εργασιακά των δύο φύλων (ανδρών-γυναικών) όχι μόνο δεν γίνονται σεβαστά αλλά δεν είναι ούτε και αναγνωρισμένα τα δικαιώματά τους.


Στη χώρα μας, η έλλειψη ωριμότητας και πολιτισμού για τα οποία αποκλειστική ευθύνη φέρει η Πολιτεία η οποία δεν φρόντισε ούτε να εκπαιδεύσει ανθρώπους αλλά και ούτε και να τους προστατεύσει από κινδύνους έχουν αρνητικές συνέπειες στα παιδιά.
Η σημερινή αντίληψη που στηρίζεται σε παρωχημένα κοινωνικά στερεότυπα, όπου ο γονεϊκός δεν αναγνωρίζεται σαν βασικό στοιχείο της προσωπικότητας και της συναισθηματικής ωρίμανσης και ολοκλήρωσης αλλά σαν δευτερεύον χαρακτηριστικό σαφώς παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των διαζευγμένων γονέων και τους κατατάσσει σε πολίτες δευτέρας κατηγορίας.
Οι ρόλοι των γονέων έχουν εξελιχθεί, τόσο ο πατέρας όσο και μητέρα ασχολούνται εξ’ίσου στο σπίτι και στην οικογένεια.

Στο όνομα της ισότητας δημιουργήθηκαν ανισότητες με αρνητικό τελικό αποδέκτη το παιδί και τους νέους. Σήμερα, παραβιάζονται βασικά δικαιώματα του παιδιού και των γονέων και παρεμποδίζεται ο γονεϊκός τους ρόλος.

Όλοι υφίστανται συναισθηματικό βιασμό, οικονομικό μαρασμό, επαγγελματική αστάθεια. Η οικονομική κρίση κτυπά τόσο τους πολίτες όσο και τους επαγγελματίες. Τα συμφέροντα των λίγων έφεραν την καταστροφή των πολλών. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τίποτα. Η οικογένεια δεν είναι πλέον κοιτίδα της κοινωνίας. Η ψυχο-συναισθηματική ανάγκη των παιδιών απαιτεί την καθημερινή παρουσία των δύο γονέων και το δικαίωμα αυτό των παιδιών παραβιάζεται παρ όλες τις διεθνείς συνθήκες κυρίως στο ένα εκατομμύριο των παιδιών των διαζευγμένων.

Η ανυπαρξία των κοινωνικών υπηρεσιών στην δικαστική διευθέτηση του θέματος οικογένεια-διαζύγιο, όπου τελείως αντιεπιστημονικά με τρόπο που ντροπιάζει το σύγχρονο ελληνικό κράτος, τα παιδιά, την ψυχοσυναισθηματική τους ισορροπία, αλλά και την ψυχολογική σταθερότητα τους και εξέλιξη αφήνουν πραγματικά αδιάφορους τους σημερινούς αρμόδιους ‘αναρμόδιους φορείς’ κατά τρόπο σκανδαλώδη που οι παρενέργειες του πλήττουν την κοινωνία σε θεμελιώδη για την επιβίωση και εξέλιξή της τομείς. Δημιουργήθηκε μια κοινωνική παθολογία που δυστυχώς τα αποτελέσματά της φάνηκαν ήδη.

Σαν ενεργοί πολίτες στοχεύουμε σε μια κοινωνία με κέντρο της τον άνθρωπο έχοντας συνειδητοποιήσει τον ρόλο μας μέσα σ’αυτήν και ορμώμενοι από τα παραπάνω, από την ευαισθησία μας ως γονείς αποφασίσαμε να ιδρύσουμε το κίνημα αυτό για την στήριξη της ελληνικής οικογένειας, των παιδιών, των γονέων αλλά και κατ’επέκταση του μέλλοντος της ελληνικής κοινωνίας.

Το εκρηκτικό ποσοστό των διαζυγίων, το τρομακτικό ποσοστό των παραβατικών ανηλίκων που προέρχονται από μονογονικές οικογένειες, τα ναρκωτικά, τα ψυχολογικά και άλλα προβλήματα του ενός εκατομμυρίου παιδιών των διαζυγίων εξασφάλισε την πλήρη προβληματική οργάνωση της κοινωνίας μας. Η εισαγωγή νέων ηθών και αξιών δημιούργησε κοινωνικό-οικογενειακό πρόβλημα.

Πιστεύουμε ότι υπάρχουν δύο γονείς που έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις έναντι των παιδιών τους και ο αποκλεισμός του ενός προκαλεί τεράστια ζητήματα κοινωνικής, ψυχοσωματικής, οικονομικής και πολιτισμικής ανισότητας με καταπάτηση των δικαιωμάτων του παιδιού. Είναι δεδομένο ότι τα παιδιά έχουν δικαίωμα συνεχούς επαφής με τους δύο γονείς.

Δεν υπάρχουν εκ γενετής χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν τους γονείς, όσον αφορά στην εκτέλεση του ρόλου τους ως γονείς. Τα δικαστήρια δεν μπορούν να λύσουν θέματα τέτοιου τύπου ελλείψει δομών, εκπαίδευσης και λειτουργιών και προβαίνοντας με συνοπτικές διαδικασίες σε αβασάνιστες αποφάσεις, που είναι πρακτικά ανεφάρμοστες, ουσιαστικά διαπράττουν «νόμιμες αδικίες» με θύματα τα παιδιά και τους πατεράδες. Πιστεύουμε ότι το παιδί «δεν ανήκει» σε κανένα. Η γονική μέριμνα και η επιμέλεια πρέπει να είναι θεσμικά και νομικά κατοχυρωμένοι εξ’ίσου για τους δύο γονείς. Η επικοινωνία με τους δύο γονείς δεν πρέπει να στερείται διά νόμου και η κατοικία μετά το διαζύγιο να είναι ελεύθερη ή εναλλασσόμενη όπου είναι εφικτό.

Να αρθούν οι φορολογικές αδικίες στους γονείς και ισότιμα να υπάρχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Η λειτουργία της δικαιοσύνης υστερεί από υλικό-τεχνική υποδομή αλλά και από εκπαιδευμένους δικαστές σε κοινωνικά και οικογενειακά θέματα.

Να αποφεύγεται η οικονομική, κοινωνική, επαγγελματική καταστροφή των γονέων που έχει προεκτάσεις στα παιδιά, στις νέες γενεές και στο μέλλον της Ελλάδος.

Καλούμε όλες τις γυναίκες αλλά και επιστήμονες να στηρίξουν το θεσμό-κίνημα αυτό για να διασφαλιστεί η πολιτισμική ακεραιότητα και το κύρος της χώρας μας σε θέματα οικογένειας-παιδιών.
Σίγουρα, εξασφαλίζοντας δικαιοσύνη και ισότιμη μεταχείριση πιστεύουμε ότι θα αναγνωρισθεί η αναγκαιότητα της ανάδειξης νέων ανθρώπων αποδεχόμενων τις αρχές του σεβασμού στη ζωή, της συνεργατικότητας, της ανεκτικότητας και της δημοκρατικής διευθέτησης των ανθρωπίνων διαφορών.
Τα κινήματα των Καναδών, Αμερικανών, Αυστραλών και δυτικοευρωπαίων έδωσαν λύσεις και απαντήσεις πριν από πολλές δεκαετίες.

Τα πολιτισμένα ευρωπαϊκά κράτη των Ισπανών, Βέλγων, Γάλλων, Άγγλων, Ολλανδών, Κυπρίων, Μαλτέζων, κτλ, μαζί μας οργανώνουν το ‘Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Κίνημα’ που θα διεκδικήσει την ψήφο σας στις ευρωεκλογές.

Για μια κοινωνία δίκαιη, δίχως δογματισμούς.
Για δικαίωμα στη Παιδεία, τον Πολιτισμό, την Υγεία και τη Δικαιοσύνη.
Για νέα οικονομική ώθηση της χώρας μας και βοήθεια των φτωχών πολιτών.
Για να δώσουμε ελπίδα στους νέους και τους διαζευγμένους άνδρες-γυναίκες.
Φράγκων 19 Θεσσαλονίκη, τηλ 2310524285
ΥΠΟΓΡΆΨΤΕ: http://www.ipetitions.com/petition/greekfamilylaw/
ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΚΊΝΗΜΑ
http://europeansocialmovement.blogspot.com 
http://www.facebook.com/group.php?gid=80334963536#/event.php?eid=94124412974&ref =mf
http://youtu.be/jTdLuYwdN88  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου